Рецидивистът Иван Балабанов-Вазелина отново влиза в затвора за 6 месеца

...
Рецидивистът Иван Балабанов-Вазелина отново влиза в затвора за 6 месеца
Коментари Харесай

Иван Вазелина влиза в затвора за измама на онкоболна жена

Рецидивистът Иван Балабанов-Вазелина още веднъж влиза в пандиза за 6 месеца по дело за машинация на онкоболна жена, заяви. Приближеният на Златомир Иванов-Златко Баретата Балабанов е сключил съглашение с прокуратурата и се е признал за отговорен.
Прочетете още
През май 2019 година той заблудил тежко болната и брачна половинка ѝ, че ще им откри работа в затворен комплекс в щата Флорида в Съединени американски щати. Обещавал да обезпечи и работни визи. Прибрал 10 хиляди лева, само че не приключил услугата. Вазелина ще лежи на общ режим в пандиза в Пазарджик. Това ще е втори негов престой там. Вече беше зад решетките за 8 месеца за нелегално оръжие, с което бе арестуван в компанията на хора на Златко Баретата.

Вазелина се прочу при започване на 2021 година, когато пред гимназия в Панагюрище преби мъж, който чакал детето си. Удрял го с дръжката на револвера си и му избил зъбите. Делото към този момент над 2 години се държи на трупчета в районната прокуратура в Пазарджик. 6 година го проверяват и за подправена тапия, която показал в КАТ.

Срещу Иван Балабанов и брат му Велко Халката има и дело в Софийския градски съд за машинация в изключително огромни размери и пране на пари. По него на последното съвещание е разпитан Гриша Ганчев. Негови близки са потърпевши от схемата на Вазелина.

В Софийския областен съд е импортиран обвинителен акт против различен член от групата на братята - Петко Брадистилов, който през 2019 година измамил неработоспособен, от който изискал 6 хиляди лева, с цел да оперира незабавно татко си в “Пирогов ”. Оказало се, че бащата на Брадиславов е умрял в края на 90-те. Когато излъганият се опитал да си изиска парите назад, се намесил Иван Балабанов-Вазелина, който по това дело е единствено очевидец.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР