Ретро чалга хитът И ловец съм и рибар съм“ се

...
Ретро чалга хитът И ловец съм и рибар съм“ се
Коментари Харесай

Ретро попфолк песента И ловец съм и рибар съм стана хит в Украйна

Ретро чалга шлагерът „ И ловджия съм и риболовец съм “ се трансформира в същинска сензация и цялостен шлагер измежду потребителите на TikTok в Украйна, написа „ Телеграф “.

Знаменитото парче от 90-години на предишния век, известно у нас като „ Рибна фиеста “ на изпълнителя Валентин Вълчев – Валдес, завладя младежите в размирната някогашна руска република.

Рефренът на песента „ И ловджия съм и риболовец съм. На закона мамата... “, както е в истинския ѝ вид се върти измежду бесарабските българи в Украйна.

Парчето обаче бързо натрупа известност и измежду гагаузи, молдовци и други мацинствени общности, а най-после и измежду самите украинци. Хитът на Валдес се слуша от Измаил през Одеса та чак до Киев и Лвов, излиза наяве от стотиците клипчета и споделяния в TikTok.

Постепенно чалга осъществяването набира скорост даже и измежду поданици на Полша, пренасяйки се през украинци, с които си споделят разнообразни видеа от китайското приложение.

Така песента на Валдес е новият шлагер в TikTok след различен позабравен шлагер у нас „ Комбайна вършачка “ на варненския оркестър „ Камчия “.

През 2022 година парчето закупи необятна известност в Сърбия под името „ Васко Жабата “, който е главен воин в песента. Пренесе се в Босна и Херцеговина и Черна гора.

Дори братята македонци го припяваха, макар, че никак не им харесваше, че е българско, обяснимо поради настроенията в някогашната югорепублика Северна Македония.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР