Ресторантьорите ще настояват бежанските лагери да бъдат затворени. Това обяви

...
Ресторантьорите ще настояват бежанските лагери да бъдат затворени. Това обяви
Коментари Харесай

Ресторантьорите ще настояват бежанските лагери да бъдат затворени: Не искаме да сме Виена!

Ресторантьорите ще упорстват бежанските лагери да бъдат затворени. Това разгласи Павлин Петров съпредседател на Българската асоциация на заведенията. Той съобщи, че не желае да се стига до миг, в който жителите ще бъдат предизвестени да си стоят вкъщи.

„ Не желаеме София да стане като в други европейски столици, да вземем за пример като Виена. Ще желаеме да се затворят бежанските центрове, да има по-засилено полицейско наличие там. Не желаеме да се стига до апели хората да останат по домовете си, тъй като мигринтски банди враждуват по улиците на София “, изясни той. „ За пръв път има нахлуване на мигранти над деца на най-търговската улица в София – Витошка. “

За специалиста по сигурност Тихомир Безлов обаче сбиванията не са вест

„ Не виждам нападателно влизащи мигранти. Хубаво е да знаем детайлите. Ако погледнем числата, няма смяна по отношение на това, което сме имали предходните години “.

Милен Иванов, някогашен зам.-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи счита, че публичната заплаха в обстановката с бежанците е, че когато те попаднат в България, ще намерят елементарен и престъпен метод за набиране на богатства.

„ Този проблем тлее в България и изключително в София. Мигрантите основават гетоподобна общественост в центъра на София. Очаквах реакция от Васил Терзиев ”, добави Иванов.

Васил Терзиев въпреки всичко реагира, само че с малко забавяне. Той се съгласи на среща с ресторантьорите

На срещата ще участва и вътрешният министър Калин Стоянов.

Засилено полицейско наличие от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи е проведено в София от почивните дни. Съвместно със свои сътрудници от Жандармерията те патрулират в регионите на централната градска част.

Тези дейности, както и срещата при министър Калин Стоянов, са по отношение на два случая на спор сред групи младежи, измежду които чужденци, от предходната седмица в центъра на София. По данни на Министерство на вътрешните работи единият спор е от персонален темперамент, а вторият случай е опит за обир. Вчера имаше и митинг пред Министерство на вътрешните работи по отношение на тези два случая.

Кметът на София обаче към момента не е коментирал сбиванията

С кандирайки „ Българи юнаци! “ стотици излязоха по улиците на София нощес с цел да стачкуват след скандалните случаи на пердах сред мигранти в София.

Хората се събраха пред постройката на Министерство на вътрешните работи, но Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че това може би не е най-правилното място.

„ Министерство на вътрешните работи няма отношение към тази тематика. Министерство на вътрешните работи не дава отговор за политиката за допускане на мигранти. Това е Министерски съвет. Протестът трябваше да е там “, изясни той пред Фокус.

Въпреки това той поддържа настояванията на протестиращите.

Източник: NOVA NEWS
Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР