Ресторантът в Аржентина изхвърля ястия с тематика на Холокоста от менюто

...
Ресторант за бързо хранене в Аржентина се отказа от безвкусните
Коментари Харесай

Ресторант за бързо хранене в Аржентина отказа своите безвкусни ястия на тема Холокоста след реакция Ресторант за бързо хранене в Аржентина се отказа от безвкусните си ястия на тема Холокост след реакция - Авторско право Twitter (X) - Honky Donky - Колекция от снимки Къща на Ане Франк, Амстердам. Публичен домейн от Публикувано на 08/08/2023 - 15:30

Говорете за лош вкус...

Заведението за бързо хранене Honky Donky в Рафаела, Аржентина, се отказа от своя бургер „Ана Франк“ и „пържени картофи Хитлер“ след реакция от страна на местната еврейска общност.

РЕКЛАМА< p>Comunidad Judía de Rafaela осъди ресторанта заради ястията, публикувайки изявление на страницата си във Facebook, в което подчертава „отблъскването и възмущението“ на организацията.

„Като се има предвид общественото знание, че заведение за бързо хранене в нашия град тривиално използва имената на Ане Франк и Адолф, за да назове своите продукти, еврейската общност Рафаела изразява най-дълбокото си отхвърляне и възмущение, обявявайки, че ще предприемем съдебни действия, съответстващи на въпросния факт“, пишат те.

Не че всичко свършва дотук.

Сред другите видове пържени картофи, които все още се предлагат, са „Benito“, „Gengis“ и „Mao“, кръстени съответно на италианския фашистки лидер, монголския завоевател и китайския комунистически диктатор.

Забележете как дори не можаха да разберат правилното изписване на „Чингис“.

Веригата обаче вече няма да предлага ястия с тематика на Холокоста, кръстени на Ане Франк и нацисткия диктатор и се извини за маркетинговата кампания в социалните медии.

Бургерът „Ана Франк“ е преименуван на Ан Болейн, втората съпруга на английския крал Хенри VIII, преди да бъде обезглавена. Ресторантът също така каза, че скоро ще пусне нови хамбургери и пържени картофи, кръстени на по-възвисяващи фигури като Ганди, Майка Тереза, Мартин Лутър Кинг младши и Далай Лама.

Колко вдъхновяващо.

< p>Да се ​​надяваме, че могат да направят правилния правопис. Или напълно отхвърлете глухата концепция.

Вече измъчван от репутацията на сигурно убежище за нацистките германци след Втората световна война, заведението не е направило услуга на южноамериканския щат. Наистина, след поражението на Германия през 1945 г., президентът на Аржентина Хуан Перон накара своята разузнавателна служба да улесни пътищата за бягство на някои бивши нацистки служители, особено тези с научни и технически познания. Сред тях са скандални нацисти като Адолф Айхман и нацисткият ангел на смъртта Йозеф Менгеле.

Допълнителни източници • Страница12

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР