Ресорът в ЕК, който България иска са модерните технологии –

...
Ресорът в ЕК, който България иска са модерните технологии –
Коментари Харесай

Борисов: Не искаме ресор Земеделие в ЕК, ще се борим за... ВИДЕО

Ресорът в Европейска комисия, който България желае са модерните технологии – киберсигурност и така нататък – това сме го декларирали в Брюксел преди месец и половина. Това разяснява пред медиите министър председателят Бойко Борисов по отношение на обява на "Политико ", съгласно която страната ни има упоритости към сектор „ Земеделие “ и се надява той да бъде даден на българския еврокомисар Мария Габриел.

Тя която сега дава отговор за „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “.

„ Някой си измисля нелепости и вие ме карате да ги разясня. Питайте нещо, което е значимо, а не измислици “, обърна се Борисов към публицистите.

„ За какво ни е сектор Земеделие? Там парите са разпределени и всичко е ясно. Казвам го ясно и тъкмо – желаеме ресора, който е в този момент, плюс уголемение към него “, акцентира той.

По думите на премиера, във вторник ще има повече информация по тематиката, след срещата на новия ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен с Мария Габриел.

Финансовият министър Владислав Горанов пък сподели, че Национална агенция за приходите има задоволително пари, с цел да заплати санкцията, наложена от Комисията за отбрана на персоналните данни във кражбата на информация.

„ Това няма да се отрази на бюджета “, увери той и акцентира, че жителите няма да бъдат наранени по никакъв метод. По думите му, в Национална агенция за приходите са направени задоволително кадрови промени и нови няма да има.

„ Имаше към този момент две оставки, на хората, които дават отговор за киберсигурността “, напомни Горанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР