Реших да предложа избор на ново ръководство от членовете на

...
Реших да предложа избор на ново ръководство от членовете на
Коментари Харесай

СЛЕД ПРОВАЛА: Алексис Ципрас подаде оставка като председател на СИРИЗА

Реших да предложа избор на ново управление от членовете на партията, както е планувано в устава, неотложно пускане на съответните процедури, в които сигурно няма да бъда претендент, само че ще участвам преди, по време и след тях, сподели водачът на СИРИЗА Алексис Ципрас в днешното изключително изказване след съвещанието на изпълнителния офис на партията, след провалянето на изборите, съобщи кореспондентът на МИА от Атина.

В 12-минутното изказване Ципрас се базира на всичко, през което е минал като водач на партията през последните 15 години, за това, което сподели, че е „ взаимното пътешестване “, което го е довело до позицията на министър-председател, отбелязвайки, че той се гордее с това, което СИРИЗА реализира, реализирано като държавно управление, излизане от меморандумите, възобновяване на обществото и стопанската система, само че също и Преспанското съглашение.

Обявявайки отдръпването си от лидерския пост в партията, той повтори казаното от седмицата след изборите, че един исторически цикъл за СИРИЗА е затворен, само че и че е време да се отвори нов, идващ цикъл и „ началото може и би трябвало да бъде негативният избирателен резултат “.

- Има моменти, когато си свикан да вземаш сериозни решения, когато си свикан да застанеш пред историята, пред тези, с които си вървял, пред тези, които са вярвали в теб и са те подкрепяли, пред себе си, – акцентира Ципрас при започване на изказването си.

Той акцентира, че не крие, че това е прочувствено решение, само че съдържа и, както сподели, " детайл на болежка ".

- Само на 34 години поех дребна лява партия. Общото пътешестване, което извървяхме дружно, беше рисково, цялостно с клопки, само че вълнуващо. От дребна партия СИРИЗА се трансформира в дирек на прогресивната партия в Гърция. Първата лява партия в Европа, пристигнала на власт в исторически моменти за страната и Европа, уточни Ципрас

Той уточни, че има „ късметлия и достойнството да бъде първият ляв министър-председател “ и това при, както сподели, необикновено сложни условия.

- И през днешния ден, в този значим за мен ден, декларирам, че се гордея с това, което постигнахме. За излизането от меморандумите и уреждането на дълга. За зарасналите рани на обществото и стопанската система. За възобновения интернационален имидж на Гърция. И несъмнено за историческото съглашение от Преспа, сподели Ципрас.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР