Реших да напиша това писмо за бъдещето не защото искам

...
Реших да напиша това писмо за бъдещето не защото искам
Коментари Харесай

Напомняне за бъдещето. Какво да не правим в напреднала възраст?

Реших да напиша това писмо за бъдещето не тъй като желая да измамя склерозата или да предотвратя деменцията. Това надали ще помогне. Но може би ще ми спести някои грешки…

В моето детство и младост, слушах безкрайните кавги на възрастните, следих какъв брой неуместно се държат и си мислех: “Когато порасна, аз в никакъв случай няма да върша това с децата ми! Няма да наподобявам толкоз неуместно! Не бих повторила всички тези неточности! ” И тогава, години по-късно, аз бях ужасена от себе си, откакто осъзнах, че от време на време върша тъкмо това, което не желая: крещя на детето, приказвам баналности, недоволствам, настойчиво изисквам внимание и благодарност… И си спомних във времето какъв брой ядосана бях един път!

Ето за какво приготвих тези бележки за бъдещето въз основа на сегашния ми опит и моите наблюдения. Надявам се, че след няколко десетилетия, в случай че съм жива и в случай че до тогава лудият ни свят не се е разрушил изцяло, да ми оказват помощ да избегна глупавите дейности и неуместните обстановки в бъдещето. И може би някои от тези неща ще са потребни и за вас.

И по този начин, когато остареете, не правете това:

Никога не поучавайте никого. Дори да знаете сигурно, че ще бъдете прави. Спомнете си по какъв начин са ви дразнили и сте последвали съвета на по-възрастните… Не се опитвайте да помогнете, в случай че не сте помолени. Не се налагайте над никого. Не се опитвайте да отбраните околните си от всички международни несгоди. Просто ги обичайте. Не се оплаквайте! За здравето, за съседите, за държавното управление, за пенсията! Не се превръщайте в остарялата жена на пейката пред входа. Не очаквайте признателност от децата. Помнете: няма неблагодарни деца – има глупави родители, които чакат признателност от децата. Не казвайте изречения като “Аз на вашата възраст … ”, “Аз ви дадох най-хубавите си години … ”, “Аз съм по-възрастен, тъй че знам по-добре … ” Това е отвратително! Ако имате внуци, не настоявайте те да ви назовават по име вместо “бабо ”. Това е неуместно. Не харчете последните си пари за подмладяващи процедури. Това е безсмислено. По-добре отидете на странствуване. Не гледайте себе си в огледалото и не се гримирайте в тъмна стая. Не ласкайте себе си. Опитайте се да изглеждате, колкото е допустимо по-елегантно. Повярвайте по този начин ще бъде по-добре. Грижете се за обичания човек, даже и да стане набръчкан, беззащитен, занемарен дъртак. Не забравяйте, че преди е бил млад, мощен и радостен. И сигурно е един от малцината, които ви помнят млади, тънки, красиви. И може би той е единственият, от който в действителност се нуждаете тъкмо сега… Не се опитвайте да се справите с времето непременно: да разберете новите технологии, да следвате нововъведенията, да научавате непрестанно новостите, с цел да не “изпуснете живота ”. Това е неуместно. Правете това, което ви харесва.

Вижте още: Упражнения за съвършен стомах през лятото! Лесни и практични!

Не се обвинявайте за нищо. Какъвто и да бил животът ви или животът на вашите деца, вие сте създали всичко, което сте могли. Във всяка обстановка, пазете достолепието си! До самия край! Постарайте се, тъй като това е доста значимо. И помнете, в случай че към момента сте живи, тогава някой има потребност от вас.
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР