Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват.

...
Решенията на Конституционния съд не се коментират, а се изпълняват.
Коментари Харесай

Гешев: Не се занимавам с политика

Решенията на Конституционния съд не се разясняват, а се извършват. По този въпрос основният прокурор Иван Гешев е на едно мнение с президента Румен Радев, стана ясно от изказване през днешния ден на обвинител номер едно.

" Благодаря на Конституционния съд, че дадоха отговор на въпросите, които зададох и разбрахме, че в действителност са имали потребност от пояснение. Стана ясно още, че прокуратурата е спазвала и ще продължи да съблюдава законите в България. Това конституционно решение дава отговор изцяло на нашите въпроси. Как ще бъде приложено то, зависи от наблюдаващите прокурори по съответните проблеми ", настоя основният прокурор.

Той предложи на всички доста деликатно да прочетат решението на Конституционен съд.

" Ще изтъквам една мисъл на Жан Ростан, че когато една книга е 80% истина, значи е 100 % неистина. Рухна митът за всесилния и неподлежащ на надзор български основен прокурор, популяризиран от политически среди и НПО-та. Този мит рухна с решението на Конституционен съд. В българската прокуратура работят почтени магистрати, които съблюдават закона. Не считам, че съм направил нещо, с цел да ме проверява някой. Знам, че имам врагове и това което направих - милиардите... Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат правени опити да бъде унищожена. Ще върша каквото би трябвало, пък да става каквото ще ", уточни Гешев.

На въпрос за желаните оставки на държавното управление и неговата от страна на протестиращите, Иван Гешев отвърна: " Карате ме да разясня политически въпроси. Не се занимавам с политика, а се занимаваме с това да решаваме проблемите с престъпността, наркоразпространението и така нататък "

" Дали става въпрос за 8 джуджета и 10 негърчета... Принципно по този случай има инспекция от СГП. Тя е безпристрастна, справедлива и резултатите ще бъдат изнесени пред обществеността ", даде обещание основният прокурор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР