Решенията, които взе оперативният щаб, бяха за предприемане на мерки,

...
Решенията, които взе оперативният щаб, бяха за предприемане на мерки,
Коментари Харесай

Ръководството на СДВР се закани да предприеме действия, ако е имало полицейско насилие на протеста

„ Решенията, които взе оперативният щаб, бяха за предприемане на ограничения, които да минимизират вредите от вандалските прояви и да се защитят хората и имуществото в региона. Ако не бяхме дали отговор на непредизвиканата експанзия на футболните агитки и се бяхме забавили с предприемането на реципрочни дейности, щяхме да станем очевидци на съдбовни произшествия. “

Това разяснява шефът на Столична дирекция на вътрешните работи основен комисар Любомир Николов .

Той посочи, че множеството от арестуваните по време на митинга през вчерашния ден над 30 индивида са с престъпни прояви и са регистрирани в системата на вътрешното министерство, измежду тях за владеене на опиати , за ръководство на МПС под въздействието на алкохол и наркотични субстанции, както и за футболно безчинство .

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи удостовери и информацията, че на бус е с наложена мярка „ задържане под стража “ за период от 72 часа.

Заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Стефан Иванов показа, че по време на шествието е получена оперативна информация, че хора от престъпния контингент се готвят да се причислят към събралото се голям брой и да употребяват коктейли „ Молотов “ .

„ Рисковите групи се окрупняваха, прииждаха в допълнение хора, обстановката ескалираше и се постановяваше да имаме целеустремен кордон, който да удържи предните линии на митинга “ , добави още той.

Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи ще се запознае с всички данни за вероятно полицейско принуждение . В случай че бъде открито превишаване на права, ще бъдат понесени дисциплинарни санкции , а в случай че се наложи ще бъде известена и прокуратурата .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР