Решението за водач на листата на БСП за евроизборите би

...
Решението за водач на листата на БСП за евроизборите би
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: Евроизборите са референдум за управлението на Борисов

Решението за лидер на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите би трябвало да се вземе в средата на март, а при започване на април да бъде избрана цялата листа. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия евродепутатът от ПЕС/БСП Петър Курумбашев, като посочи, че самият той има номинация за нов мандат като евродепутат.

Задължително е през акцията да станем очевидци на борба за хрумвания за Европа. България би трябвало доста ясно да съобщи какви цели има за идващите 5 години, защото ние доста страдаме от липса на целеполагане. Трябва да кажем каква промишленост, каква индустрия какво селско стопанство би трябвало да имаме и поредно да го постановяваме. В това отношение всички сме длъжници, съобщи Курумбашев.

По думите му пакетът "Мобилност " е добър образец за това по какъв начин българските евродепутати могат да работят дружно. Трябва да сме наясно обаче като се изключи че отбиваме това предложение, какво ние желаеме да реализираме, на какъв компромис бихме били съгласни, уточни социалистът.

Според него излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание е било добра стъпка, с цел да се покаже несъгласието на алените с метода, по който се приема изборното законодателство. Хубаво е тези правила да са ясни най-малко шест месеца преди изборите, а не постоянно ръководещите да дописват в последния миг. Извън посланията каква Европа желаеме, второто значимо измерение на евровота е чисто националното. Ако Българска социалистическа партия завоюват еврооизборите, имат всички учредения да желаяме предварителни избори, а в случай че ГЕРБ ги завоюват, имат всички учредения да кажат, че няма предпоставки за предварителни избори. Можем да определим евроизборите като референдум за ръководството на Борисов, сподели още Петър Курумбашев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР