Решението за създаване на акционерно дружество Индустриално-технологичен парк Варна върху

...
Решението за създаване на акционерно дружество Индустриално-технологичен парк Варна върху
Коментари Харесай

Създаването на техпарк Варна се отлага

Решението за основаване на акционерно сдружение „ Индустриално-технологичен парк Варна ” върху 41,680 дка в южна промишлена зона беше отсрочено по време на съвещанието на комисията по благосъстоятелност и стопанство към общинския съвет. Преписката беше оттеглена от ръководителя на съвета Тодор Балабанов след отпор от страна на опозицията, необорим с липса на подготвеност за спор всъщност. Комисията ще преглежда изискванията за основаване на сдружението и устава му във вторник.

Община Варна има намерение да обнови занемарена постройка монумент на културата, която има капацитета да се трансформира в Музей на архитектурата, стана ясно още на съвещанието. Сградата е държавна благосъстоятелност и се намира в историческото ядро на Варна, на ул. „ Преслав “ 22. Била е предоставена за ръководство на Министерство на правораздаването за потребностите на Агенцията по вписванията, които обаче не са подхванали дейности за поддържането и стопанисването на парцела.

Желанието на Община Варна е да реставрира постройката и в нея да настани новия общински отдел „ Недвижимо културно завещание “. Освен че новосъздадената конструкция ще развива своята активност, там ще бъде ситуиран и архивът на недвижимите културни полезности от Североизточния регион – областите Варна, Добрич, Шумен и Търговище.

Заседанието утвърди оценки на парцели, в които общината приключва съсобственост поради минималните си дялове. Бяха одобрени изискванията и на търгове на десетина имота, най-малкият от които 108 кв. м в местността Акчелар с начална тръжна цена 9,2 хиляди лева, а най-мащабният – 6,349 дка във „ Възраждане ”, оценен на 1,499 млн. лева

С още 5 година беше продължен договорът, с който община Варна дава безплатно базата за варненския център по трансфузионна хематология.
Гинка Христова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР