Решението на САЩ да доставят на Киев системи за ПВРО

...
Решението на САЩ да доставят на Киев системи за ПВРО
Коментари Харесай

Кремъл: Patriot няма да допринесат за разрешаването на конфликта в Украйна

Решението на Съединени американски щати да доставят на Киев системи за ПВРО Patriot, оповестено по време на визитата на украинския президент Володимир Зеленски във Вашингтон, няма да допринесат за разрешаването на спора или да попречат на Русия да реализира задачите си. Това увери представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти, предава Reuters.

" Това (доставката на Patriot) не е удобно за бързо споразумяване, тъкмо противоположното. И не може да попречи на Руската федерация да реализира задачите си по време на специфичната военна интервенция “, безапелационен бе Песков.

По думите на представителя на Кремъл не е имало апели за мир или признаци на предпочитание да се " изслушат опасенията на Русия “ по време на визитата на Зеленски в сряда, което потвърждава, че Съединени американски щати ще водят прокси война с Русия " до последния украинец “.

Посещението на Зеленски в Съединени американски щати бе първото му пътешестване отвън страната след началото на войната. Преди да изнесе тирада на взаимно съвещание на Конгреса, Зеленски организира среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Белия дом, по време на която му бе обещано заричане за доставка на една батарея Patriot.  

Украйна по-рано изиска системите, заявявайки, че те ще оказват помощ за подсилване на нейната противовъздушна защита на фона на съветските ракетни удари по сериозна инфраструктура.

Patriot е една от най-модерните системи за противовъздушна защита на Съединени американски щати, способна да прихваща закани като самолети и балистични ракети. Украинските войски ще се научат по какъв начин да я употребяват в Германия и ще минат няколко месеца, преди да могат да я разположат на бойното поле. Москва сподели, че откакто бъдат разгърнати, системите ще бъдат законна цел за съветски удари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР