Решението на рейтинговата агенция Мудис (Moody`s) да понижи кредитния рейтинг

...
Решението на рейтинговата агенция Мудис (Moody`s) да понижи кредитния рейтинг
Коментари Харесай

Турция критикува Мудис за понижаването на кредитния рейтинг на страната

Решението на рейтинговата организация Мудис (Moody`s) да намали кредитния рейтинг на Турция повдига въпроси за нейната " обективност и индиферентност ", се споделя в известие на турското министерство на финансите, съобщи ДПА.

В петък Мудис намали кредитния рейтинг на Турция от Ba3 на B1, като резервира отрицателната му вероятност, предава Българска телеграфна агенция.

" Отражението на продължаващата ерозия на институционалния капацитет и на успеваемостта на политиките върху доверието на вложителите от ден на ден натежава над обичайните кредитни преимущества на Турция, в това число огромната и и многостранно развита стопанска система и ниското ниво на държавния дълг ", споделя Мудис.

Според рейтинговата организация Турция остава мощно уязвима към нов нескончаем интервал на икономическа и финансова неустойчивост. Мудис добавя, че държавните проекти за промени, оповестени в средата на 2018 година, са ограничения, които се дискутират от години с малко съответен резултат. Плановете " не престават да бъдат фокусирани върху краткосрочната поддръжка за икономическата интензивност за сметка на подкопаване на вътрешната резистентност на стопанската система ".

Мудис също по този начин показва опасения за " прозрачността и независимостта " на турската централна банка и от напрежението сред Анкара и Вашингтон към закупуването на съветските ракетни системи С-400 от Турция.

Спорното решение за повторни кметски избори в Истанбул на 23 юни " основава капацитет за политическа неустойчивост ", която може да докара до спад в цената на турската лира, се споделя още в разбора на Мудис.

Турското министерство на финансите през днешния ден отговори, че решението на рейтинговата организация не подхожда на главните индикатори на турската стопанска система и затова повдига въпросителни за обективността и неутралността на анализите й.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР