Решението на Путин за привеждането в бойна готовност на руските

...
Решението на Путин за привеждането в бойна готовност на руските
Коментари Харесай

САЩ осъди решението на Путин: Пентагонът обяви, че е опасна ескалация

Решението на Путин за привеждането в бойна подготвеност на съветските сдържащи сили беше остро наказано в Съединените щати. Пентагонът го окачестви като рискова ескалация. Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че решението следва модела на Путин " да основава закани, които не съществуват, с цел да оправдае по-нататъшна експанзия ". Външните министри от Европейския съюз разискаха новите наказания против Москва. Брюксел разгласи изпращането на оръжие за Украйна.

Освен бойно оръжие Европейският съюз ще закупи и достави на Украйна каски, бронежилетки и друга военна екипировка. Финансирането ще пристигна от Европейския механизъм за поддръжка на мира.

Брюксел се надява всички страни членки да вземат участие в доставките на оръжие за Украйна.

" Европейският съюз застава още веднъж в поддръжка на Украйна и на глобите против агресора, който е Русия на Путин. За първи път Евросъюзът ще финансира закупуването и изпращането на оръжие и друго съоръжение на страната, която е атакувана. Това е повратен миг. В същото време затягаме още един път глобите против Кремъл и неговия сподвижник - режимът на Лукашенко. Затваряме въздушното пространство на Европейския съюз за руснаци, техни самолети няма да могат да кацат, изхвърчат или да прелитат над територията на Европейския съюз ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Новият пакет от наказания за Русия визира най-малко 30 съветски олигарси. Европейският съюз, дружно
със Съединени американски щати, Канада, Англия и Япония реши да изключи и част от съветските банки от интернационалната система за разплащане SWIFT. Очаква се решението да бъде юридическо утвърдено и да влезе в действие на следващия ден. Брюксел ще замрази и всички активи на Руската централна банка в чужбина.

Мерките на Брюксел ще обиден износа на съветски артикули - горива, тютюн, дървесина, цимент, желязо и стомана. Очаква се европейските наказания да обзет и режима на Лукашенко в Беларус.

През идващите дни Европейски Съюз ще забрани излъчването в Европа на държавните медии Русия през днешния ден и Спутник, които съгласно фон дер Лайен популяризират неистини, с цел да оправдаят войната на Путин и провокират разделяне в Евросъюза.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР