Решението на правителството да не отдели града от Несебър изненада

...
Решението на правителството да не отдели града от Несебър изненада
Коментари Харесай

Обзор може да сигнализира КС след решението на служебния кабинет

Решението на държавното управление да не отдели града от Несебър изненада неприятно част от управляващите и жителите в Обзор и те го дефинираха като неуважение на директната народна власт, заяви Българска национална телевизия.

" Има над 100 общини в България, които са под критерии - поданици. Има над 50% от общините, които не могат да се самоиздържат и са напълно на гърба на страната. Тук, по Черноморието, градовете са богати, в случай че черноморските общини и градове не могат да си събират налози и да се самоиздържат, значи че никоя община в България не може ", разяснява Христо Янев, кмет на Обзор.

" Става въпрос за референдум, който в никакъв случай в 1300-годишната история на България не е реализирал такава изборна интензивност 75%. Референдумът е назначен от постоянно държавно управление, проверяван е от още едно постоянно държавно управление и от две служебни държавни управления. Подмандатното на президента Радев държавно управление, което по един абсурден метод взе политическо решение, което няма право да взима ", съобщи адв. Марин Божков, наблюдаващ на референдума.

Обмисля се дали да не бъде сигнализиран Конституционният съд, защото решението на служебния кабинет не може да се апелира, само че е в прорез с конституцията.

Други обаче приветстваха решението. От Инициативния комитет срещу отделянето на Обзор от Несебър са удовлетворени от днешното решение.

Припомняме, че служебният кабинет отхвърли Обзор да се отдели от Несебър в обособена община, макар извършения референдум там март 2021 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР