Решението на министъра на здравеопазването за спиране на плановия прием

...
Решението на министъра на здравеопазването за спиране на плановия прием
Коментари Харесай

Настояват да се преразгледа спирането на плановия прием и операциите

Решението на министъра на опазването на здравето за прекъсване на плановия банкет и плановите интервенции в лечебните заведения може да е по-опасно за пациентите от повода за взимането на това решение.

Това се споделя в позиция на Българската болнична асоциация, откъдето приканват заповедта да бъде преразгледана.

Мотивите - рискът от заразяване на пациентите с COVID-19 в лечебните заведения бил редуциран до най-малко и за доста от засегнатите от решението заболели лекуването или интервенцията са животоспасяващи.

" От една страна рискът от заразяване на пациентите в нашите лечебни заведения е редуциран до най-малко, тъй като контролът ни е мощно повишен ", показват от ББА и прибавят:

" От друга страна, не можем да оставим на назад във времето пациентите, които страдат от десетки други болести и чакат своето лекуване или интервенция. Тази неточност един път към този момент беше позволена при предходните талази и хиляди пациенти бяха оставени да чакат, без ясна вероятност по кое време ще могат да получат своето лекуване, в доста случаи – животоспасяващо ".

Сред претекстовете за решението плановият банкет да бъде спрян, беше посочено, че по този метод ще се освободят повече кревати за лекуване на COVID-19. От ББА напомнят, че леглата за лекуване на ковид са тъкмо избрани и те не могат да бъдат заети от пациенти с различен тип болести. Опасността на тях да бъдат настанени други пациенти не съществува.

От Българската Болнична Асоциация приканват заповедта да бъде преразгледана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР