Решението на Люис Хамилтън да напусне Мерцедес и да премине

...
Решението на Люис Хамилтън да напусне Мерцедес и да премине
Коментари Харесай

Волф след вестта за Хамилтън: Време е да бъдем смели

Решението на Люис Хамилтън да напусне " Мерцедес " и да премине към " Ферари " след края на сезона във Формула 1 може да докара до " самоуверен избор " на негов заместител, сподели шефът на тима Тото Волф.

Австриецът съобщи, че решението на британеца е пристигнало прекомерно късно, с цел да се прегледат някои явни опици, откакто Ландо Норис от " Макларън " и Шарл Льоклер от " Ферари " подписаха нови контракти през предишния месец.

" Времето ни е малко, само че постоянно одобрявам смяната, тъй като тя ти дава опция ", разяснява Волф.

Пазарът на водачи за 2025-а към момента оставя доста варианти, като повече от половината в решетката сега ще бъдат с изтекли контракти в края на 2024 година.

" Може би това е късмет да създадем нещо самоуверено ", допусна Тото Волф и добави, че Джордж Ръсел има капацитета да бъде идващият огромен водач на тима.

" Той е от поколението на Ландо и Льоклер и не бих могъл да си пожелая по-добър нов водач на тима, когато Люис напусне. Имаме толкоз солидна основа, толкоз бърз, надарен и образован човек в колата, че просто би трябвало да вземем верния избор за втория водач. Но това не е нещо, с което желая да избързвам ", сподели шефът на отбора.

Той към момента не е решил дали да търси умел играч или новобранец. " Мерцедес " има обещаващ 17-годишен италианец Андреа Кими Антонели, който е вероятен правоприемник, само че Волф предизвести да не се оказва напън върху младежа, когато беше запитан дали той може да е " смелият избор ".

Антонели е в " Мерцедес " от 11-годишен и свети в юношеските серии. Той би трябвало да се състезава във Формула 2 тази година.

" Той преди малко излезе от картинга преди няколко години и даже не е на 18. Така че избирам да не стартирам никакви спекулации по отношение на това, че Кими ще влезе във Формула 1 на този стадий ", съобщи Тото Волф. 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР