Решението на Конституционния съд е доказателство за правотата на компаниите

...
Решението на Конституционния съд е доказателство за правотата на компаниите
Коментари Харесай

Камара „Пътища“: Държавата незабавно да разплати своите задължения, в колапс сме от година

Решението на Конституционния съд е доказателство за правотата на фирмите от пътно-строителния отрасъл, които към този момент повече от година пазят с всички начини законността на осъществените действия по договорите за настоящ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа. Това се споделя в позиция на Българска браншова камара „ Пътища “.

Вчера Конституционен съд разгласи за противоконституционно решението на Народното събрание, с което през април бе взето решение да се платят единствено 50 на 100 от дължимите суми към пътните компании за осъществени в период и качествено поправки по законни контракти.

В позицията на ББК „ Пътища “ се показва още:

„ Управителният съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ приветства решението на Конституционния съд по конституционно дело № 10/2022 година, с което разгласи за противоконституционно Решение на Народното събрание за предприемане на дейности от Агенция „ Пътна инфраструктура ” за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа.

Произнасянето на една от най-важните институции в страната, политически самостоятелен орган, чиято съществена цел е да пази върховенството на Конституцията на Република България, е доказателство за правотата на фирмите от пътно-строителния отрасъл, които към този момент повече от година пазят с всички начини законността на осъществените действия по договорите за настоящ ремонт и поддържане на Републиканска пътна мрежа.

Държавата в лицето на Министерство на районното развиване и благоустройството и възложителя Агенция „ Пътна инфраструктура “ следва неотложно да разплатят своите отговорности зародили по изпълнени действия, сертифицирани досега на издаването на решението на Народното събрание.

Повече от една година  Българска браншова камара „ Пътища “ осведоми за колапса в пътно-строителния бранш, който е подбуден от отговорностите на Държавата към сектора и неналичието на съответни периоди и решения.

Управителният съвет на Българска браншова камара „ Пътища “ моли, в най-спешен порядък страната да се съобрази с решението на Конституционния съд и да пристъпи към споразумяване на зародилите проблеми и финансови отговорности. “

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР