Решението на испанския премиер Мариано Рахой да поиска от Сената

...
Решението на испанския премиер Мариано Рахой да поиска от Сената
Коментари Харесай

Испания извърши най-страшното нападение срещу Каталуния след Франко

Решението на испанския министър председател Мариано Рахой да изиска от Сената разформироване на районното каталунско държавно управление и да го сложи под опеката на Мадрид, е "най-страшното нахлуване против институциите и народа на Каталуния след военната тирания на Франсиско Франко ".Това съобщи през вчерашния ден в телевизионно послание каталунският водач Карлес Пучдемон, откакто по-рано взе присъединяване в всеобщ митинг в Барселона против проектите на централните управляващи, заяви Българска телеграфна агенция.

"Призовавам Народното събрание да се събере на пленарно съвещание, на което ние, представителите на гражданския суверенитет, да вземем решение по какъв начин да действаме в отговор на този опит за очистване на нашето държавно управление и нашата народна власт ", сподели районният каталунски водач.

Той не предложи категорично на районния парламент да гласоподава за едностранно оповестяване на самостоятелност, означи ДПА. Но съгласно Асошиейтед прес казаното от него е завоалирана опасност, че проспериращата самостоятелна област в Североизточна Испания ще разгласи самостоятелност.

"Налагането на форма на ръководство, която не дава отговор на избора на жителите... е несъвместимо с правовата страна ", сподели Пучдемон. Той се обърна към европейците на британски с думите "европейските полезности " са "в заплаха ". След това предизвести испанците, на кастилски, че могат да чакат "още злоупотреби ".

Мадрид желае да поеме всички управленчески лостове в Каталуния, от локалната полиция "Мосос д'ескуадра ", през публичните радио и телевизия, до районния парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР