Решението на Борис Джонсън да разпусне Парламента за пет седмици

...
Решението на Борис Джонсън да разпусне Парламента за пет седмици
Коментари Харесай

Британският върховен съд: Разпускането на парламента е незаконно

Решението на Борис Джонсън да разпусне Парламента за пет седмици беше оповестено за нелегално от Върховния съд в обединеното кралство, заяви Би Би Си.
Съдиите обявиха, че е неправилно депутатите да бъдат възпрепятствани да извършват отговорностите си преди приключването на периода за Brexit на 31 октомври.
Премиерът, който се сблъсква с апели за оставка, съобщи, че „ надълбоко не е склонен “ с ръководещите, само че ще „ почете “ решението.
Конференцията на лейбъристите завърши преди ръководещите и депутатите да се завърнат в Уестминстър преди Парламентът ще се събере още веднъж.
Висш държавен чиновник съобщи, че министър председателят е разговарял с кралицата след решението на Върховния съд, само че не разкри детайлностите на диалога, съобщи БГНЕС.
Джонсън, който се връща в Лондон от Ню Йорк в сряда организира 30-минутно телефонно позвъняване с кабинета си.
Премиерът настоя, че желае да очертае политиките на своето държавно управление в тирада пред кралицата на 14 октомври и за задачата Парламентът би трябвало да бъде разхлабен и по-късно да стартира нова сесия.
Критиците обаче обявиха, че Джонсън се пробва да спре депутатите да прегледат проектите за Брекзит и спирането на работата им е надалеч по-дълго от нужното.
По време на тирада в Ню Йорк, министър председателят Борис Джонсън съобщи, че " отхвърля да бъде възпиран " да се заеме с " трогателен и динамичен вътрешен дневен ред " и с цел да го направи, ще му би трябвало тирада на кралицата.
Председателят на Върховния съд Лейди Хейл акцентира в решението на съда, че казусът " не е за това по кое време и при какви условия " Обединеното кралство напуща Европейски Съюз, а че става въпрос за решението за разпускането на Парламента.
Лейди Хейл съобщи, че единомислещото решение на 11-те правосъдни заседатели значи, че Парламентът в действителност не е бил разхлабен - решението е незначително и няма резултат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР