Решението на Apple да последва примера на своя основен конкурент

...
Решението на Apple да последва примера на своя основен конкурент
Коментари Харесай

Световните продажби на OLED-дисплеи за смартфони са скочили с 30%

Решението на Apple да последва образеца на своя главен съперник в сегмента на смарт телефоните Samsung Electronics и да стартира да оборудва iPhone с OLED-екрани, способства за по-нататъшното развиване на пазара на OLED-панелите за смарт телефони. Според анализаторската компания IHS Markit, през третото тримесечие на 2017 година, световните продажби на OLED-дисплеи за смарт телефони са скочили с съвсем 30%.

Според оценките на специалистите в последната четвърт, приходите на международния пазар на OLED-панелите за смарт телефони са достигнали 4,7 милиарда щатски $, до момента в който през интервала юли-септември 2016-та, цифрата е с 29,4% по-ниска и възлиза на 3.7 милиарда $.

Основната причина за подема е станало увеличеното потребление на екраните от органични светодиоди от страна на водещите производители на смарт телефони, в това число и водачите в сектора, като Samsung Electronics и Apple, които оборудват с такива екрани най-новите си флагмански модели, като Galaxy Note 8 и iPhone X. Десетата юбилейна версия на iPhone е първият смарт телефон на Apple с OLED екран, до момента в който Samsung Electronics употребява този тип панели в своите апарати към този момент в продължение на няколко години.

Анализаторите предвиждат усилване на възходящия тренд, защото китайските производители Huawei, Oppo и Vivo също ще стартират интензивно да употребяват OLED в своите смарт телефон артикули.

От позиция на доставчиците, водач в продажбите на OLED панели за смарт телефони остава Samsung Display, приносът на която в общите доходи от промишлеността, експертите от IHS правят оценка на 97.8%.

По-рано, изданието Business Korea, базирайки се на същите тези анализатори, заяви, че Samsung Display е преди всичко по продажби на всички типове смарт телефон екрани, в това число и OLED и LCD продуктите. В интервала юли-септември, компанията е записала в актива си пазарен дял от 42,7%, за което получи от доставките на панели за смарт телефони 5,03 милиарда $.

Ако приказваме по-обширно за пазара на екраните, дребният и междинен размер, в състава на който влизат всички типове панели с диагонал на екрана от 9 инча и по-малко, предопределени за смарт телефони, таблети, носима електроника и други типове дребни цифрови устройства, експертите означават, че приходите от тях през третото тримесечие на 2017-та възлизат на 14 милиарда $, което е нарастване с 20.4% на годишна база.

Най-големият състезател тук също е Samsung Display с пазарен дял от 34,1%. На второ място – Japan Display с индикатор за наличие от 13,6%, а челната тройка се затваря от LG Display с резултат от 11,7%. Заедно с водачите в топ 5 влезе и японската Sharp и китайската Tianma, приносът на които възлиза надлежно на 8,2% и 6,9%.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР