Решението на американския президент Доналд Тръмп да оттегли американските войски

...
Решението на американския президент Доналд Тръмп да оттегли американските войски
Коментари Харесай

Турция обвързва сигурността си със сигурността на Европа и САЩ

Решението на американския президент Доналд Тръмп да отдръпна американските войски от Сирия беше огромен потрес освен за американската общност, само че и за останалия свят. Все още има неустановеност по отношение на американската външна политика във връзка с Сирия, само че наподобява, че Тръмп е решен да съблюдава уговорката си, написа в собствен разбор " Хюриет ".

Неотдавнашната офанзива на ИДИЛ в Манбидж оказа напън върху Тръмп да преразгледа решението си за отдръпване в Сирия. ИДИЛ непрестанно показва предпочитание да остави Съединени американски щати в Сирия. Тя стартира с ликвидиране на западни жители и бомбени атентати в Европа, с цел да усили вероятността за интервенция на Запада. Въпреки всичко, Турция не счита, че Тръмп ще се откаже от решението си за отдръпване след тази офанзива в Манбидж.

Съединени американски щати схващат загрижеността за сигурността на Турция в Североизточна Сирия, само че акцентира какъв брой е значимо да не се злоупотребява с кюрдските отряди за национална отбрана - ИПГ.

Усилията на Турция в битката й против ПКК, крило на ИПГ, лишиха живота на 40 000 души. Освен това, американски чиновници са признавали в протокола, че ИПГ и ПКК са една и съща организация. Трябва да се напомни, че 300 000 сирийски кюрди са избягали от ужасите на ИПГ и ДАЕШ (арабския акроним за ИДИЛ) и са потърсили леговище в Турция.

Над 15 милиона от 80-те милиона жители на Турция са от кюрдска етническа принадлежност. Турците с кюрдска етническа принадлежност са тясно интегрирани в турското държавно управление, бизнес и разнообразни други промишлености и са постигнали най-високи позиции във всяка от тези области със забележителен принос. Според Сирийския кюрдски народен съвет (ЕНКС), който се състои от повече от 10 кюрдски политически партии, ИПГ постоянно прави нарушавания на правата на индивида и дискриминация против кюрди и араби, които не споделят идеологията им.

През последните три години в Турция е имало 14 огромни офанзиви на ИДИЛ и са починали над 300 граждани/служители по сигурността. Турция без подозрение е потърпевша от ръцете на ДАЕШ/ИДИЛ в района.

Както Турция, по този начин и Съединени американски щати се стремят да завършват съглашението за това, което може да се чакаме от идната пътна карта Манбидж, както и да се откри решение за ИПГ, което е обвързвано с ПКК. Турция е уверена в приемането на концепцията за зони за сигурност в Североизточна Сирия. Зоните могат да бъдат предпазени от избрани държави-членки на НАТО, до момента в който сигурността на Турция е предпазена против групи като ИПГ, ПКК и ДАЕШ.

Решение в Сирия без Турция е невероятно. Освен работата си за битка с тероризма, приносът на Турция за следвоенна инфраструктура и планове, свързани с бежанците и Сирия, като цяло са от голямо значение. Може сигурно да се заключи, че Турция има забележителна и скъпа отговорност в Сирия.

Съединените щати и Турция би трябвало да намерят способи да поддържат и пазят взаимно терзанията си за национална сигурност, с цел да поддържат правилата, които двете страни споделят. Турция поредно се застъпва за резолюция, водена от интернационалните начинания и страни, за ценене на териториалната целокупност на конфликтни страни, посрещане на демократичните условия на народа в района и възобновяване на публичния ред.

Турция е страна, която постоянно се е борила за международния мир един до друг със Съединени американски щати след корейската война. От решаващо значение е дипломатическите канали да останат отворени.

Добрата вест е, че както американски, по този начин и турски чиновници не престават да се срещат този месец. Президентът Ердоган и Тръмп са говорили три пъти от предишния месец. Миналата седмица американска делегация беше в Анкара. В Брюксел се срещнаха ръководителят на взаимните началници на щабовете Джоузеф Дънфорд и турският му сътрудник Ясар Гюлер, а сенатор Линдси Греъм се срещна с Ердоган в Анкара.

Факт е, че нестабилна Турция не е добра концепция за стратегическите ползи на Съединени американски щати и Турция, нито служи на мира и стабилността в район, който към този момент е унищожен от неустойчивост. Разбирането на загрижеността за сигурността на Турция и обезпечаването на нейната граница ще създадат Запада по-безопасен, разяснява " Хюриет ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР