Решението е взето днес на заседание при закрити врата, съобщи

...
Решението е взето днес на заседание при закрити врата, съобщи
Коментари Харесай

Прокурорският син Васил Михайлов окончателно остава под домашен арест

Решението е взето през днешния ден на съвещание при закрити врата, заяви bTV.

Михайлов ще бъде наблюдаван дали нарушава мярката си посредством проследяваща гривна.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

След като Васил Михайлов бе притеглен към наказателна отговорност за нанасянето на телесна щета от 11 юни 2022 година, той прекара 5 месеца в ареста, само че по-късно бе пуснат под домакински арест.

Още на идващия ден се появиха сигнали, че Михайлов нарушава наложената му мярка за неотклонение. След инспекция бе открито, че гривната му за следене не постоянно е излъчвала сигнал.

Съдът в началото отхвърли да върне Михайлов в ареста, а прокуратурата стачкува това решение. На 10 ноември обаче му бе наложена още веднъж мярка " задържане под стража ".

Васил Михайлов е обвиняем за 8 закононарушения, измежду които причиняване на леки и междинни телесни повреди по хулигански подбуди и закана за ликвидиране.

През април той се призна за отговорен по друго дело - за побой в Созопол. По силата на утвърдено от съда съглашение сред Михайлов и прокуратурата му беше беше наложено наказване от 1 година и 6 месеца пробация и 100 часа безплатен труд в интерес на обществото.

През юни Софийският областен съд реши мярката на прокурорския съд отново да е " домакински арест ", само че след това това разпореждане бе анулирано.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР