Решението е на Народното събрание, не на Министерския съвет, Министерството

...
Решението е на Народното събрание, не на Министерския съвет, Министерството
Коментари Харесай

Никола Стоянов: МО поетапно ще подновява запасите си

Решението е на Народното събрание, не на Министерския съвет, Министерството на защитата да обнови своите ресурси, които изтичат идващите три години. Това сподели служебният министър на стопанската система Никола Стоянов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Министър Стоянов акцентира, че това значи, че запасите са много остарели, откакто изтичат скоро и на база на това решение на Народното събрание, Министерски съвет го извършва по този начин, както е и записано. " Министерство на защитата поетапно ще стартира да възобновява запасите си. ВМЗ ще употребява тези снаряди, ще ги ревизира да види какво може да се употребява, какво има потребност да бъде поправено ", изясни той.

Стоянов добави, че вероятно откакто те минат през ВМЗ и те към този момент са безусловно годни, макар годините, които са престоели, ВМЗ с тях ще погасява контракти, които има, като разясни, че става въпрос за контракти, които има. " ВМЗ в никакъв случай не изнася непосредствено, т.е. ВМЗ има контракти, по които работи и тези произведения откакто бъдат модифицирани, тествани и така нататък, в случай че са годни ще бъдат употребявани за такива контракти, които има. А ВМЗ пък надлежно ще се ангажира и ще създаде нови такива, които да върне на българската войска ", съобщи той.

Министърът на стопанската система изясни, че всеки експорт или трансфер профилирана продукция минава през комисия. " Ако ВМЗ има клиенти за 155 милиметрови, тези клиенти ще изискат износни разрушителни от комисията ", сподели още той и добави, че ВМЗ не търгува, а е просто производител.

Стоянов разяснява и уеб сайтът за храните, който проработи в петък. Той заяви, че е чул и смислени разяснява, само че и освен. " Ние не претендираме за пълнота в уеб страницата, той е първата стъпка, над която да се надгражда ", посочи министърът на стопанската система и акцентира, че го радва, че той въпреки всичко провокира интерес.

Той изясни, че е неправилно разбрано, че уеб сайтът ще разреши по някакъв метод хората да избират къде ще вървят да пазарят или че посредством него ще бъдат свалени цените. " Това не е концепцията и никой не си е правил тези илюзии. Факт е, обаче, че се събира доста информация на едно място, която преди този момент е била разпокъсана, всяка институция е разполагала сама с нея ", означи Стоянов, който чака тази седмица да стартират и търговците на дребно да се възползват от опцията и да качват своите цени на уеб страницата.

Към момента, сподели още той, няма сигнали за съществени разминавания и остават отворени за разговор и развиване на уеб страницата.

Министър Стоянов съобщи, че не може да разяснява по отношение на настояването на КНСБ по-рано през днешния ден за 10% нарастване на приходите в бюджетния бранш, все пак отговори, че персоналното му мнение е, че предходната година много са се покачили приходите в България. " Аз съм последовател приходите да се повишават и с повишаване на продуктивността, не просто по този начин ", заключи служебният министър на стопанската система. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР