Решението е било взето с оглед на факта, че адвокатите

...
Решението е било взето с оглед на факта, че адвокатите
Коментари Харесай

Случаят ”Дебора”: Съдът отложи заседанието за мярката на подсъдим...

Решението е било взето предвид на обстоятелството, че юристите на Георгиев Валентин Димитров и Петко Кънев не са се срещнали с част от материалите.

 

„ Има материали, с които не сме се срещнали, а те са на електронни носители. Затова беше взето решение да ни се даде опцията да се срещнем с тях и да бъде отсрочено съвещанието “, съобщи пред публицисти юрист Кънев. По думите му най-тежката мярка „ задържане под стража “ е взета по обвиняванията за „ заканите с ликвидиране. " Там съвсем нищо не се прави. Това обвиняване беше такова, че да се задържи Георги и да се продължи следствието “, уточни юристът на Георгиев. Заседанието за смяна на мярката за неотклонение ще се гледа на 7 ноември в 9:30 часа.

 

Припомняме, че през август държавното обвиняване сплоти двете досъдебни производства, формирани против Георгиев, за нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, изразяваща се в черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, довели до разстройство на здравето, краткотрайна заплаха за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други елементи от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева посочи, че следва да му бъде повдигнато обвиняване и за това, че „ на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си като остригал част от косата ѝ и използвал мощ - удар с пестник ".

 

Сигналът за бруталната експанзия над 18-годишната Дебора е получен към 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни причинителят е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване „ пробация “ от януари т.г. за аналогично закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав счита, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на „ лека телесна щета ". На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка „ задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане - за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето генерира митинги в цялата страна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР