Решение на съда в ПловдивРазкрити са, след като търгували с

...
Решение на съда в ПловдивРазкрити са, след като търгували с
Коментари Харесай

Затвор за четирима, продавали дрога в няколко града

Решение на съда в Пловдив
Разкрити са, откакто търгували с ченгета под прикритие

Марихуаната идвала от Испания 

Четирима мъже, продавали марихуана в няколко града, бяха наказани от Пловдивския областен съд. Участниците в незаконната група Евгени Цветков(48 г.), Душан Кодрич (27 г.), Георги Филянов (28 г.), и Петър Димитров (49 г.) ще лежат в пандиза по две години и половина и ще би трябвало да заплатят солидни санкции. Четиримата сключили съглашение с прокуратурата, което било утвърдено от съда. Те би трябвало да платят и общо санкция от 55 000 лв..

Бандата бе разрушена при акция на “Криминална полиция ”-Пловдив и ГДБОП в края на март 2023 година При спецоперацията на Министерство на вътрешните работи бяха арестувани над 12 кг марихуана на стойност 72 хиляди лв.. По време на следствието бяха осъществени 22 претърсвания на адреси в Пловдив, Пазарджик и Враца.

Според прокуратурата Георги Филянов, който е от Сопот, е отговарял за разпространяването на дрогата. Пакетирането се правило в дома на татко му. За един от обвинените пък се твърди, че правел чести интернационалните курсове до Испания, от където е набавял опиатите и ги е вкарвал в България. По делото има доказателства, че 8 кг от марихуаната била открита в бус на другия обвинен Петър Димитров. Двама от обвинените пък отглеждали 59 растения марихуана в къща с оранжерии край Враца.

Участниците в схемата за дрога си правили чести срещи в цялата страна.

Те били следени дълго време от полицията. Ченгета под прикритие пък влезнали в ролята на клиенти и даже създали “сделки ” с някои от разпространителите. При “бизнес срещи ” тайните служители на реда купили един път 2,2 кг марихуана и повторно малко над 1 кг.

Споразумението не предстои на обжалване и митинг и присъдите влизат в действие незабавно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР