Решаващият глас е сериал, заснет изцяло около живота на Роджър

...
Решаващият глас е сериал, заснет изцяло около живота на Роджър
Коментари Харесай

Какво да очакваме от сериала Решаващият глас“ с Ръсел Кроу

" Решаващият глас " е сериал, сниман напълно към живота на Роджър Ейлс - индивидът, който от 1996 година управлява един от най-големите новинарски канали в света - Fox News.

През 2016 година той е заставен да се отдръпна от поста си. Причината са оповестения в полов тормоз и непозволено уволняване, отправени му от телевизионната водеща Гретчен Карлсън. Година по-късно, през 2017 година, Ейлс умира.

Дори единствено от написаното дотук човек може да си направи извода, че " Решаващият глас " ще е сериал с доста вести и новинарски истории, жестоки удари под кръста и пиперливи детайлности към някои от най-големите събития на нашето съвремие и забърканите в тях международно известни персони.

Сериалът е продукция на Showtime, дейностите в него се развиват в седем епизода и са основани на книгата на Гейбриъл Шърман " The Loudest Voice in the Room ". Ние видяхме цели три вкупом. И трите - със независимо разрастващо се деяние, обвързано с разнообразни събития от професионалния живот на Роджър Ейлс.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The Loudest Voice on Showtime (@sholtdseries) на Юни 27, 2019 в 12:04 PDT

Всичко стартира с уволнението му от новинарския бизнес канал CNBC, на който Ейлс (Ръсел Кроу) е бил отпред. По същото време Рупърт Мърдок (Саймън Макбърни), който управлява Fox Corporation, има проекти да започва личен новинарски канал. Той наема Ейлс, като му дава 12 месеца, с цел да събере екип, който да задвижи Fox News.

За да се оправи с тази необикновено комплицирана задача, Роджър Ейлс събира към себе си хора, с които е работил в CNBC, в чиито професионализъм е уверен и на които може да има доверие. Така в екипа идват шефът на PR отдела Брайън Луис (Сет Макфарлън), дългогодишната му асистентка Лори Лън (Анабел Уолис) и Джуди Латерза (Алекса Паладино) - също приближен помощник. Това и ще забележим в първия епизод - по какъв начин се построява най-големият и рейтингов новинарски канал, което в действителност е и била фантазията на Роджър Ейлс.

Вторият ще ни придвижи пет години по-късно, навръх 11 септември 2001 година - датата, която смразява кръвта освен на всеки американец, само че и на всеки човек. Всички помним международната суматоха, неналичието на информация и ужасната орис на толкоз хора и техните фамилии.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The Loudest Voice on Showtime (@sholtdseries) на Май 9, 2019 в 1:21 PDT

Тук на напред във времето в " Решаващият глас " излиза патриотизмът на Роджър Ейлс, който употребява новинарския канал, с цел да насочи хората към виновните за атентата още преди управляващи публично да са ги открили.

Разбира се, ще забележим и битката за рейтинг с най-големия конкурент на Fox News - CNN. Именно поради нея Ейлс взема решение, че управлявания от него канал би трябвало да излъчва фрагменти на хора, които скачат от прозорците на високите етажи на Световния търговски център в опит да се спасят от участта да изгорят живи. В неговите очи това е нещо изцяло целесъобразно, тъй като целият свят би трябвало да знае какво се случва тъкмо в този миг.

В трети епизод действието се развива седем години след 11 септември. Това е времето, когато Роджър Ейлс употребява Fox News, с цел да попречи на Барак Обама да завоюва президентските избори в страната... Идея си нямаме върху какъв тъкмо миг и какви още забавни събития ще бъдат съсредоточени останалите четири епизода на сериала, само че несъмнено вниманието ни е сграбчено.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The Loudest Voice on Showtime (@sholtdseries) на Юни 25, 2019 в 8:28 PDT

Но " Решаващият глас " идва, с цел да ни покаже още един път по какъв начин медиите - по това време най-много малкия екран, освен осведомят хората, само че и оформят настройките им. Разбираме, само че и виждаме на процедура и персоналната философия на Роджър Ейлс за ролята на новините в живота ни. А тя е, че задачата на новините не е да осведоми хората, а да ги кара да се усещат осведомени.

Заради метода, по който Ейлс си потегля от Fox News, един от главните фокуси на сериала пада върху метода, по който той работи с дамите. И по-конкретно, по какъв начин от чисто професионални, връзките - в доста случаи и по изцяло натурален метод - могат да преминат в рамките на персоналните. Надаваме се да получим - в случай че не отговор, то най-малко повече светлина по въпроса оправдани ли са обвиняванията в полов тормоз против Роджър Ейлс.

" Решаващият глас " е в HBO GO от 1 юли
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР