Гетц представя резолюция за порицание на съдията по делото на Тръмп от 6 януари

...
Репутаторът от Флорида Мат Гец (дясно) представя резолюция в петък
Коментари Харесай

Репутаторът от Флорида Мат Гец (дясно) представя резолюция в петък за порицание на съдията, наблюдаващ делото на специалния прокурор Джак Смит срещу бившия президент Тръмп, свързано с опити за сваляне изборите през 2020 г.

В изявление, получено от The Hill, офисът на Gaetz каза, че той представя резолюцията срещу окръжния съдия на САЩ Таня Чуткан „за показване на открито пристрастие и пристрастност в официалните й задължения на пейката“. Изявлението съдържа и цитат от Гаец, крайнодесен републиканец, известен със силните си про-Тръмп позиции, в който той казва, че е загрижен за „явните политически пристрастия на Чуткан от пейката“.

„Съдия“ Изключителната присъда на Таня Чуткан на обвиняемите от 6 януари, като същевременно открито подкрепя бурните бунтове „Животът на чернокожите има значение“ през 2020 г., демонстрира пълно незачитане на нейното задължение за безпристрастност и върховенството на закона“, каза Гец в цитата. „Правосъдието може да е сляпо, но американският народ не е – виждаме съдия Чуткан за нейните действия и ги порицаваме във възможно най-големия смисъл“,

Чуткан се опита да подчертае незначението на политиката за нея решения по делото. На изслушване относно защитна заповед миналата седмица тя каза, че няма да обмисли как нейните решения засягат политическите кампании „от която и да е страна“.

„Съществуването на политическа кампания няма да има никакво значение за моето решение. Възнамерявам да държа политиката настрана от това“, каза Чуткан по време на изслушването.

За последните новини, времето, спорта и стрийминг на видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР