Републиканците, защитаващи Доналд Тръмп, да спрат да разпространяват измислицата, че

...
Републиканците, защитаващи Доналд Тръмп, да спрат да разпространяват измислицата, че
Коментари Харесай

Фиона Хил: Защитниците на Тръмп да спрат да лъжат за Украйна

Републиканците, защитаващи Доналд Тръмп, да спрат да популяризират измислицата, че не Русия, а Украйна се е намесила в американските избори през 2016 година, прикани Фиона Хил - някогашен старши шеф по въпросите на Европа и Евразия към Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати.

Изявлението беше направено по време на обществените чувания в комисията по разузнаване към Камарата на представителите в американския Конгрес, в границите на процедурата за импийъчмънт на президента Доналд Тръмп, предадоха осведомителните организации.

По думите на Хил, при обвиняванията против Украйна става дума за доктрина на заговора и " политически стимулирана неистина ", която е артикул на съветската агитация и обслужва ползите на Кремъл.

А в това време точно Русия, систематични нападна американските демократични институции , акцентира Фиона Хил.
 Поредни стенограми по импийчмънта на Тръмп
Поредни стенограми по импийчмънта на Тръмп

Свидетелстват Тим Морисън и Дженифър Уилямс

Заедно с нея беше изслушан и служителят на американското посолство в Киев Дейвид Холмс.

В встъпителното си слово той означи, че от март 2019 година юристът на Тръмп Рудолф Джулиани е почнал да оказва все по-голямо въздействие върху политиката на Съединени американски щати във връзка с Украйна. Тогава основният прокурор на Украйна Юрий Луценко е отправил обвинявания против посланичката на Съединени американски щати в Киев Мари Йованович, която след това беше отстранена от поста. Смята се, че това е обвързвано точно с въздействието на Джулиани.

Дейвид Холмс е участвал на телефонен диалог сред посланика на Съединени американски щати в Европейски Съюз Гордън Сондланд и президента Тръмп, в който е обсъждано започването на следствие в Украйна против сина на някогашния вицепрезидент Джо Байдън. В показанията си Холмс цитира думи на Сондланд, че Украйна е забавна за Тръмп единствено предвид на вероятно следствие против Байдън.
 Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал напън против Украйна Обновена
Уилям Тейлър разобличи Тръмп пред Конгреса, че е оказал напън против Украйна

Обвързал е военната помощ с следствие против Байдън…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР