Републиканците тихо и неофициално приключиха проверка в рамките на Конгреса

...
Републиканците тихо и неофициално приключиха проверка в рамките на Конгреса
Коментари Харесай

Републиканците завършиха разследване за политическо пристрастие на ФБР

Републиканците безшумно и импровизирано завършиха инспекция в границите на Конгреса дали ФБР и Министерството на правораздаването са били пристрастни при следствието на абсурда с имейлите на някогашния държавен секретар Хилари Клинтън и връзките на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп с Русия, осведомят АП и " Гардиън ".

Председателят на правната комисия в Камарата на представителите Робърт Гудлат и ръководителят на Комисията за контрол Трей Гоуди, който се пенсионира през идната седмица, изпратиха писмо, а не цялостен отчет на правосъдното министерство и на водача на болшинството в Сената Мич Макконъл.

С писмото се поставя завършек на следствие, което е извършено най-вече при закрити врата, само че и обществено, откакто републиканци постоянно подлагаха на критика разпитваните лица и намекваха, че работят в скрит план против Тръмп.

Демократите разкритикуваха воденото от републиканците следствие. Според тях то има за цел да отклони вниманието от следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър.

Проверката на републиканците идва седмица преди демократите да поемат контрола над Камарата на представителите.

Робърт Гудлат и Трей Гоуди означават в писмото си, че са ревизирали хиляди документи и са разпитали хора, които " разкриват тревожни обстоятелства, които ускоряват нашите първични терзания и незнайни ". Те приканват правосъдното министерство да назначи специфичен прокурор за в допълнение следствие.

По-рано тази година контролен орган в правосъдното министерство излезе с обособен отчет, в който се отбелязва, че няма доказателства, че някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми или ведомството са били стимулирани от политически пристрастия към един от претендентите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР