Републиканският председател на Камарата на представителите планира да покани Бенямин

...
Републиканският председател на Камарата на представителите планира да покани Бенямин
Коментари Харесай

Републиканският председател на Камарата на представителите ще покани Бенямин Нетаняху да говори пред Конгреса на САЩ

Републиканският ръководител на Камарата на представителите възнамерява да предложения Бенямин Нетаняху да приказва пред Конгреса, като ход евентуално ще задълбочи напрежението сред Белия дом и Израел поради войната през Газа.

Речта ще означи първия път, когато Нетаняху приказва пред взаимна сесия на Конгреса – чест, която рядко се оказва на задгранични водачи – от 2015 година, когато израелският министър председател укори президента демократ Барак Обама, че преследва нуклеарната договорка с Иран против възраженията на Израел.

„ Бих се радвал той да пристигна и да приказва на взаимна сесия на Конгреса. Със сигурност ще отправим тази покана “, сподели представителят Майк Джонсън в изявление за CNBC в четвъртък. Нетаняху към този момент беше поканил ръководителя да приказва пред Кнесета, Народното събрание на Израел, добави той.

Обръщението на Нетаняху през 2015 година бележи главен поврат в връзките сред Съединени американски щати и Израел, като израелският водач изостави политиката на търсене на двупартийна поддръжка от Съединени американски щати и вместо това се концентрира върх...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР