Републиканският генерален прокурор на Охайо застана зад законодателни усилия във

...
Републиканският генерален прокурор на Охайо застана зад законодателни усилия във
Коментари Харесай

Охайо може да започне екзекуции с азотен газ съгласно законопроекта, подкрепен от главния прокурор

Републиканският общоприет прокурор на Охайо застана зад законодателни старания във вторник, които ще доведат до изтезания с азотен газ в щата, поставяйки завършек на дълготраен всекидневен мораториум на смъртното наказване.

Главният прокурор Дейв Йост направи забележки на конференция по отношение на законопроект, спонсориран от представителите на републиканците Браян Стюарт и Фил Плъмър. Това ще изисква азотната хипоксия, въведена за първи път в Алабама предходната седмица, да се употребява в случаите, когато няма налични смъртоносни инжекционни медикаменти.

Охайо не е екзекутирал никого от 2018 година През 2020 година републиканският губернатор Майк Деуайн разгласи смъртоносна инжекция “ към този момент не е алтернатива “, цитирайки решението на федерален арбитър, че протоколът може да аргументи на пандизчиите „ мощна болежка и излишно страдалчество “.

Г-н Йост изрази поддръжка за метода с азотен газ, употребен за първи път в Алабама предходната година седмица, когато наказаният палач Кенет Юджийн Смит, 58, беше убит с а...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР