Републиканските кандидати за президент критикуват Тръмп за неявяване на дебата

...
Седем кандидати за президент на САЩ се караха за имиграцията,
Коментари Харесай

Седем кандидати за президент на САЩ се караха за имиграцията, Китай и икономиката в сряда на втория републикански първичен дебат – но спестиха някои от най-резките си забележки, за да критикуват фаворита Доналд Тръмп за това, че отхвърли сблъсъка.

Бившият президент, който се бори с множество наказателни дела, реши да пропусне дебатите и вместо това се срещна с работници от автомобилната индустрия в щата Мичиган, полето на битката.

Неявяването на Тръмп накара бившия губернатор на Ню Джърси Крис Кристи – най-големият антагонист на бившия президент сред кандидатите – да обвини 77-годишния магнат, че се крие „зад стените на голф клубовете си“. .. Продължавай да правиш това, никой тук горе няма да те нарича Доналд Тръмп повече. Ще те наричаме Доналд Дък", каза той, спечелвайки освирквания за звънене.

Кристи се изправяше срещу главния съперник на Тръмп, Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, както и новодошлият в политиката Вивек Рамасвами, бившият посланик в ООН Ники Хейли и вицепрезидентът на Тръмп Майк Пенс.

Вместо това Тръмп преследва избирателите със сини якички

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм закръгли полето за сблъсъка в Президентската фондация и институт на Роналд Рейгън в Сими Вали, Калифорния, модериран от Fox Business и Univision.

На повече от 3000 километра в Мичиган, Тръмп се опитваше да засили своята синя яка акредитиви и атакуват про-работническата репутация, култивирана от президента Джо Байдън, който посети стачкуващи синдикални членове в щата във вторник.

„Джо Байдън твърди, че е най-просъюзният президент в историята. Глупости. Помисли си. Цялата му кариера е акт на икономическо предателство и унищожаване на синдикатите", каза Тръмп в реч във фабрика без профсъюз.

Подчертавайки значението на профсъюзните работници като избирателен блок, първият въпрос в дебата беше за справянето стачката на United Auto Workers срещу General Motors, Ford и Stellantis, вече втора седмица.

Докато Рамасвами изрази съчувствие към работниците, Скот даде да се разбере, че приоритетът му е имиграцията, а не трудовият спор. „Джо Байдън не трябва бъдете на линията. Той трябва да е на южната граница и да работи за затварянето на южната ни граница, защото тя е несигурна, широко отворена и несигурна“, каза Скот.

„Изчезнал в действие“

Правните проблеми на Тръмп не допринесоха много за да намали преднината си, като 59% от първичните гласоподаватели на републиканците в ново проучване на NBC News го направиха техен най-добър избор, като ДеСантис е далеч подгласник с 16%.

Въпреки че беше водещ кандидат на сцената, ДеСантис не беше попитан въпрос през първите 16 минути. Когато дойде редът му, той сам удари лидера, защото не се появи.

„Доналд Тръмп липсва в действие. Той трябва да бъде на тази сцена тази вечер", каза ДеСантис. „Той го дължи на вас, да защити рекорда си, където добавиха 7,8 трилиона долара към дълга, който постави началото на инфлацията, която имаме."

Кристи критикува рекордът на бившия президент относно контролирането на имиграцията, проблем, който е основен за сегашната безизходица около правителственото финансиране, което парализира Конгреса и заплашва да затвори правителството.

Въпреки раздразнителния дебат, като кандидатите редовно крещят един на друг, кандидатите за президент се споразумяха за много Но имаше истинско разделение относно войната в Украйна, като Кристи, Скот и Пенс защитаваха подкрепата на САЩ за Киев, за разлика от скептицизма на ДеСантис и Рамасвами.

Имаше няколко въпроса относно нарастващото предизвикателство от страна на Пекин и Рамасвами защити присъствието му на събитие, организирано от притежаваното от Китай видео приложение TikTok, което е забранено на устройства на правителството на САЩ, като каза, че се обръща към младите хора.

„Честно казано, всеки път, когато те чуя, се чувствам малко по-глупаво за това, което казваш," каза Хейли на предприемача.

Кампанията на Байдън предложи отслабваща гледна точка на политическите предложения, излъчени по време на двучасовия бой, особено относно граничния контрол.

"Нито един човек на тази сцена не е сериозен относно въвеждането на смислена имиграционна реформа и това показва“, каза говорителят Кевин Муньос в изявление.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР