Република Филипини ще ваксинира милиони деца срещу полиомиелит, след като

...
Република Филипини ще ваксинира милиони деца срещу полиомиелит, след като
Коментари Харесай

Два случая на детски паралич стреснаха Филипините, започват масови ваксинации

Република Филипини ще имунизира милиони деца против полиомиелит, откакто записва два случая на болестта, за което се смяташе, че е изкоренено преди две десетилетия.

Заразените деца се намират на 1400 км. едно от друго, написа организация " Ройтерс ". В същото време страната се бори с епидемии от денга и морбили – двете заболявания са избили над 1000 души от януари, най-вече деца.

" Ваксини против полиомиелит се вършат през цялата година, само че обсегът им понижа в последните пет години ", изясни Роландо Енрике Доминго, зам.-министър на опазването на здравето. " Научихме си урока. Време е да стартираме съществено да имунизираме децата и да се уверим, че това се прави всяка година ".

Вирусът на детския паралич бе открит в каналната система на Давао преди два месеца и в Тондо – бедна част на метрополитена Манила.

70% от филипинците са ваксинирани против заболяването, само че препоръчваният предел е 95%. Лек против нея няма – тя визира нервната система и предизвиква необратима парализа в границите на часове. Вирусът се популяризира изключително бързо измежду деца и при липса на санитарни условия, тъй че даже едно инфектирано дете съставлява заплаха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР