Репликата на министър-председателя за фашизма поражда много големи въпросителни, коментира

...
Репликата на министър-председателя за фашизма поражда много големи въпросителни, коментира
Коментари Харесай

ГОРЕЩО В ПИК TV! Даниел Митов скочи на Киро за издънката му с българския фашизъм: Въпросът е какво е получил в замяна, давайки обещания пред Скопие или Брюксел

Репликата на министър-председателя за фашизма поражда доста огромни въпросителни, разяснява националният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

" Трябва да се обясни въпросът е дали министър председателят е наясно с българската история, дали е наясно с това, че вчерашната му фраза обслужва както северномакедонското говорене по тематика, по този начин и позицията на Комунистическия интернационал от преди 1944 година На процедура няма метод българската страна и българският министър председател да приказва по този метод, тъй като дава боеприпас и амуниции в ръцете на договарящите от другата страна. Това почтено казано за мен беше огромен проблем ", съобщи Митов пред публицисти в коридорите на Народното събрание.
свързани новини67373преди 5 часа140323преди 21 часа
Според него във вчерашната аудиенция на премиера не се е чуло нищо ново. " Според мен трябваше първо министър председателят Петков да отиде до Брюксел или Вашингтон, с цел да обясни изрично българската позиция, да потърси от Европейската комисия подпомагане и поддръжка за преговорните позиции, в които България към този момент е влезнала в тези диалози. Второ, нотите, които бяха изпратени и оповестени през вчерашния ден, това беше най-лесната част от преговорния развой. Северна Македония в никакъв случай не е имала проблем с изпращането на сходна нота. Истината е, че те постоянно търсеха метод да изтъргуват това свое дипломатическо деяние. Въпросът е какво са получили в подмяна. Никой не споделя, явно има някакъв прикрит дневен ред, който българското държавно управление не споделя нито на Народното събрание, нито на българското общество. Големият риск е в един миг да се получи по този начин, че да се стигне до обстановка, в която в Народното събрание да бъде импортиран документ и този документ вероятно да бъде отритнат от болшинството народни представители и ние да изпаднем в неудобно положение, в случай че държавното управление към този момент поемало някакви задължения било пред Брюксел, било пред Скопие ", съобщи още Даниел Митов.

По думите му във връзка с икономическите измерения на диалозите, те постоянно са хубави. " Няма никакъв проблем да усилваме свързаността сред двете страни, само че огромните въпроси са други - те са историческите ", съобщи още депутатът от ГЕРБ. Той означи, че въпросите, които би трябвало да бъдат решавани, са правата на българите, за смяна на учебниците и други.

Даниел Митов означи още, че е неуместна тезата, че нищо не е правено преди. " Всичко досега, което е направено, е правено по време на държавното управление " Борисов 3 ", сподели още той.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР