Репликата, че бюджетът е след мен и потоп звучи интересно,

...
Репликата, че бюджетът е след мен и потоп звучи интересно,
Коментари Харесай

Дончев: България продължава да бъде сред държавите с най-нисък дълг

Репликата, че бюджетът е " след мен и потоп " звучи забавно, само че не се удостоверява от данните на нито една интернационална институция. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев по време на брифинг в Народното събрание, представен от организация " Фокус ".
" По мотив политическите мнения, спекулации, тълкования. Хубаво в политиката човек да се изрича. Репликата във връзка с бюджета, че бил " след мен и потоп ", звучи забавна, само че не се удостоверява от данните на нито една интернационална институция. Съветвам ви да сравните външния дълг на България с дълга на останалите европейски страни и да видите, че България и тази година и идната ще продължи да бъде измежду страните с най-нисък дълг ", разяснява още вицепремиерът.
 Томислав Дончев: Здравната система към момента не работи на ръба на силите си Томислав Дончев: Здравната система към момента не работи на ръба на силите си
Здравната система към момента не работи на ръба на силите си, само че е под неправдоподобен напън. Това сподели вицепремиерът Томислав Дончев в изявление...
По думите му страната ни се чака да има или най-ниския или измежду най-ниските дефицити. " Т.е. думите не се удостоверяват от обстоятелствата. Най-яркото доказателство, че философията на бюджета не е " след мен и потоп " е това, че сме подготвени бюджет 2021 година да го осъществим. Да критикуваш е изкуство. Това значи да си толкоз добър да напипаш същинаната на казуса, да формулираш рецензията по най-хубавия метод предвид на това да създаде резултат. Да промени дадена политика, да промени нечие държание. Това е част от изкуството на политиката ", сподели още Дончев. Според него да казваш противоположното на това, което се случва, няма нищо общо с това изкуство.
Томислав Дончев попита дали президентът обслужва лекарите, санитарите, чиновниците на РЗИ. " Не мисля. Това е скверна технология за трупането на политически дивиденти. И да напомня, и двата варианта на ковид са рискови. И Шипченския и Софийския ", сподели още вицепремиерът.
Той уточни, че другата седмица ще може да се разчита на още една скица, която се създава сега. " Надявам се, още при започване на идната седмица да можем да я анонсираме. Стойността ѝ е най-малко 170 млн. лева, където те ще имат право на подкрепяне на избран % от оборота. Това е поддръжка за бизнеса ", сподели още Дончев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР