Реплика на римска лодка Danuvina Alacris“ пристига в Свищов през

...
Реплика на римска лодка Danuvina Alacris“ пристига в Свищов през
Коментари Харесай

Реплика на римска лодка пристига в Свищов

Реплика на римска лодка " Danuvina Alacris “ идва в Свищов през уикенда.

От Общината в крайдунавския град, че атракцията е част от дейностите по план на Асоциацията на дунавските общини " Дунав “ - " Валоризиране на културното завещание и поощряване на резистентен туризъм посредством възкръсване на общото завещание на Дунавския лимес, като основа за културен маршрут “.

Предвиден е свързващ круиз на имитация на римска лодка вид лусория по река Дунав, който стартира в средата на месец юли от Инголщадт, Германия и ще доближи до Сачидава, Румъния.

Целта е свързване на Дунавския лимес и поддръжка за културно-историческия туризъм в района. Лусорията започва своето 2 500-километрово премеждие на 16 юли.

Емблематичното първо потапяне във водата се извърши в Инголщат, Германия. От там, дружно с " римските “ си гребци, продължи своето дълго странствуване към Черно море. По пътя си корабът пресече многочислени спирки в Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Хърватия и Сърбия, а на 30 септември стигна и до крайбрежията на България.

Единственият българин в това най-мащабно за 2022 година премеждие по лимеса на река Дунав е създателят на римския реанактмънт в нашата страна проф. доктор Стоян Проданов, почетен ръководител на Съвет по туризъм – Свищов и началник на катедра " Финанси и заем “ при Стопанска академия " Д. А. Ценов ".

На 8 октомври,събота, в късните следобедни часове, се чака Danuvina Alacris да дойде на пристанището в Свищов, където всички искащи могат да станат част от интернационалния круиз #connectingcruise2022  като се потопят в атмосферата на Римските времена от близко.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР