Реномираната столична арт галерия Вежди представя изложба живопис и скулптура

...
Реномираната столична арт галерия Вежди представя изложба живопис и скулптура
Коментари Харесай

Баща и дъщеря Иван и Нина Русеви превземат арт галерия Вежди

Реномираната столична арт изложба " Вежди " показва галерия живопис и статуя на Нина Русева и Иван Русев, наречена „ Две генерации “.

Дъщеря и татко демонстрират във вип арт пространството на ул. „ Симеоновско шосе “ 97 някои от новите си произведения. Експозицията ще бъде открита на 28 септември (сряда) от 18 часа.
-->


Младата художничка Нина Русева се показва с 19 живописни произведения под надпис „ Лодките “, а скулпторът Иван Русев – с 6 творби от серията „ Храмове “.



Арт изложба Вежди е впечатляващо пространство за показване на изявени създатели и за поддръжка на млади гении. За по-малко от година от откриването й досега  тук бяха показани експозиции с произведения на някои от най-известните български художници,

Нина Русева е талантлива  българска художничка, с ослепителен и запаметяващ се жанр.  Нейните картини са вдъхновяващи, със мощни и чисти тонове, цветът в тях е не просто изразно средство, а самобитна философия за живота.



Завършила е  компетентност „ Живопис “ в Националната художествена академия. Доктор е по изкуствознание и изобразителни изкуства в НХА и хоноруван учител в академията. Реализирала е доста свои независими изложения, както и участия в общи и групови представителни експозиции на българското изкуство в страната и чужбина. Отличена е с скъпи награди, сред които: За млад създател от Столична община, район  «Изгрев» и СБХ; Министерство на културата. Нейни произведения се намират в  сбирките на Екологичен потенциал, СГХГ, в галерии в България и в чужбина.

Иван Русев е скулпторът, за който споделят, че кара камъка да приказва и да го трансформира в завладяващо изкуство, подвластно на хармонията и разсъдъка.



Роден е през 1954 година, приключил е компетентност „ Скулптура “ в Националната художествена академия.  Реализирал е доста свои независими изложения, както и участия в представителни експозиции на българското. Автор е на серията статуи в Южен парк – „ Богове на медицината “ и паметника „ Махатма Ганди “, както и на  „ Мраморния  град на изкуствата “, Скулптурен парк Илинденци. Той е един от създателите на фондация „ Арт Център Илинденци “. Носител е на Национална премия за статуя на името на Академик Иван Лазаров - 2021.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР