Ренато Арена, първият вицепрезидент на CEV, изгледа два дни от

...
Ренато Арена, първият вицепрезидент на CEV, изгледа два дни от
Коментари Харесай

Първият вицепрезидент на Европейската волейболна федерация: България е втората ми родина

Ренато Арена, първият вицепрезидент на CEV, изгледа два дни от Европейското състезание във Варна. Италианският началник в Европейската конфедерация даде извънредно изявление за формалния уебсайт на БФ Волейбол.

- Синьор Арена, добре пристигнали в България! Какво мислите за двата дни от Европейското състезание, които изкарахте във Варна?
- Моите усещания са напълно положителни. Работих тясно с българската федерация на предходното европейско състезание и преди този момент за международното. Италия и България бяха уредници и вървяхме ръка за ръка. Винаги съм виждал какъв брой впечатляващо работи вашият президент Любомир Ганев и неговият екип. Няма какво да дискутираме – България е на най-високо равнище.

- Гледахте осминафинала България – Франция. Какво мислите за нашия тим и публиката във Варна?

- България има доста положителни състезатели. Може би би трябвало да извършите някои промени. Но аз нямам право да приказвам за спортно-технически неща. Това не влиза в отговорностите ми. Но мога да кажа за почитателите – бяха фантастични. По малкия екран също се вижда, че основават прелестна атмосфера.

- България провежда доста постоянно огромни волейболни шампионати. Как се оправяме и утвърдихме ли се като хазаин?

- Сега сте на топ равнище. Организацията в България е отлична.

- Какъв съвет дадохте на нашия президент Любомир Ганев?

- Нашите партньорски връзки са от дълго време и са доста положителни. Работили сме дружно. С всеки минал ден се разбираме все по-добре. Аз имам огромен опит от организирането на доста надпревари в Италия. Виждам, че България се оправя все по-добре. Говорим доста и съм благополучен, че в този момент виждам какъв брой високо равнище е достигнато.

- Следващия уикенд CEV провежда галавечер по случай своята 50-а годишнина. Какво постигнахте в този половин век?

- Галата е единствено върхът на айсберга на една дълга история. Ние започнахме да честваме от началото на януари посредством доста надпревари. CEV реализира доста през тези години. Сега наши членове са 56 страни. Волейболът се трансформира в доста известен спорт.

- Колко пъти сте посещавал България и какви са спомените ви отсам?

 

- Вторият ми паспорт е от България. Толкова доста пъти съм идвал тук. Не мога да си спомня тъкмо какъв брой. Когато пристигнах за първи път, залата във Варна не беше реновирана. Сега виждам какъв брой нови имате – в София, в Русе, в Пловдив, в други градове. Обичам да пристигам в България и по тази причина споделям, че това е втората ми татковина.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР