Ремонтни дейности се извършват в урологичното отделение в МБАЛ Св.

...
Ремонтни дейности се извършват в урологичното отделение в МБАЛ Св.
Коментари Харесай

С нова рентгенова система ще се сдобие урологията на МБАЛ Св. Анна

Ремонтни действия се правят в урологичното поделение в МБАЛ „ Св. Анна “ във Варна. Там ще бъде сложена и нова рентгенова система. Оглед на място направи през днешния ден кметът на Варна Иван Портних, дружно с доктор Красимир Петров, изпълнителен шеф на болничното заведение и доцент Тошо Ганев шеф на отделението. Община Варна, с решение на Общински съвет, обезпечи от бюджета за тази година 306 164 лева за възобновяване на отделението, което обслужва жителите на пет области - Варна, Шумен, Добрич, Търговище, Разград и Силистра, както и 450 000 лева за закупуване на новата инсталация.

Кметът Иван Портних съобщи, че макар казуса с бюджета на Варна, средствата са обезпечени, защото са нужни за болница, която лекува хората от цяла Североизточна България. В годините обратно финансово общината е помогнала за закупуване на още съвременна инсталация - лазер за литотрипсия на камъни, рентгенов уред за Спешното поделение, както и за възобновяване на Оперативното поделение, на Детската хирургия, на фасадата на Хирургичния блок.

Д-р Красимир Петров, изпълнителен шеф на болничното заведение, регистрира, че през последните 6 години Община Варна е осигурила над 6 млн. лева за болничното заведение, за разлика от страната, която през последните 3 години не е превела нито стотинка, макар че е мажоритарен притежател на МБАЛ " Св. Анна ". До този миг е нямало толкоз добра колаборация сред Община и болница „ Св. Анна “. През цялата история на прехода не си припомням, тук да са правени сходни вложения, сподели той.

Ще продължим да работим с екипа на доктор Петров и макар всички компликации, тъй като навременната помощ е най-ценна. Особено когато се отнася до основаване на по-добри условия за лекуване на хората, сподели кметът Иван Портних.

През 2024 година се планува ремонт и остарялата постройка на патоанатомията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР