Ремонтира се 13-километров участък от третокласния републикански път III-8114, преминаващ

...
Ремонтира се 13-километров участък от третокласния републикански път III-8114, преминаващ
Коментари Харесай

Ремонтира се 13-километров участък от републикански път в Пернишко

Ремонтира се 13-километров сектор от третокласния републикански път III-8114, преминаващ през брезнишките села Бегуновци, Кошарево, Долна Секирна и Горна Секирна, заяви пресцентърът на регионалната администрация.

"Изпълнява се нивелетно фрезоване и асфалтиране. Оформят се банкети, канавки. Където е належащо ще се почистят водостоци, или ще се ремонтират. Ще се усъвършенства отводняването на пътя и неговото експлоатационно положение. ", е обяснила шефът на Областно пътно ръководство Емилия Ваклинова. По думите й е планувано осъществяване на биндер, полагане на плътна асфалтова примес, ограничаващи системи, маркировки и слагане на знаци.

Ремонтът е на стойност 2 691 314,95 лева с Данък добавена стойност и би трябвало да бъде приключен до края на септември.

Това е следващият пътен обект, за който страната отпуска пари, и жителите, и гостите на региона ще могат да карат по хубави и безвредни пътища, е споделил регионалният шеф Емил Костадинов. Той припомнил, че в края на предходната година държавното управление отпуснало на община Брезник 2 120 000 лева

От тях 1 320 000 лева ще се употребяват за втори стадий на реорганизация на вътрешна водопроводната мрежа в града. Останалите 800 000 лева ще бъдат разпределени за саниране и подсилване на учебно заведение, е прецизирал регионалният шеф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР