Ремонтът на столичния площад "Славейков" и улица "Граф Игнатиев" се

...
Ремонтът на столичния площад "Славейков" и улица "Граф Игнатиев" се
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа се бави заради юлските дъждове

Ремонтът на столичния площад "Славейков " и улица "Граф Игнатиев " се бави и "евентуално " ще завърши в края на октомври. Това заяви заместник-кметът на София Евгени Крусев. Той изясни забавянето с "обилните дъждове " от предишния месец. По думите му строителите правели всичко допустимо да наваксат, само че било рано да се каже дали ще съумеят.

Първият стадий следваше да завърши до края на месеца. Става дума за ремонтните действия сред улиците "Алабин " и "Раковски ".

Цялото обновяване коства 22.2 млн. лева, като по-голямата част от тях са обезпечени по европейската стратегия "Региони в напредък ". За реализатор бе определена компанията "Джи Пи груп ".

Предвижда се да бъде сменена канализацията под площад "Славейков " и под "Граф Игнатиев " до "Алабин ". След това би трябвало да бъдат актуализирани всички настилки. Поръчката включва и цялостна замяна на релсовия път и контактната мрежа на трамваите, които минават по улицата.

Крусев заяви, че на 20 август напълно ще бъде пуснато придвижването по столичния бул. "Христофор Колумб ". "Гаранционният период на ремонта на бул. "Христофор Колумб " е 5 години. На процедура построяваме напълно нов бул., вършим тротоари и осветяване, които въобще ги нямаше. Строителят има ангажимент, в случай че нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи цялостната отговорност за това ", изясни зам.-кметът.

Продължава преасфалтирането на бул. "България " - сред бул. "Иван Гешов " и бул. "Гоце Делчев ", в посока "Бояна ", както и строителните действия по бул. "Константин Величков ", където се построява новото споделено трамвайно и автобусно трасе.

Общината чака тези поправки да свършат на 15 септември.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР