Ремонтът на пътя Тешел-Триград приключи, след като компрометираните участъци от

...
Ремонтът на пътя Тешел-Триград приключи, след като компрометираните участъци от
Коментари Харесай

След 8 месеца приключи ремонтът на пропадналите участъци от пътя за Триград

Ремонтът на пътя Тешел-Триград завърши, откакто компрометираните сектори от проливните дъждове в средата на декември м.г. са възобновени. Реконструкцията приключи с асфалтиране на реновираните пътни сектори. Обрушени и укрепени рискови скатове в региона. Изкърпени са и дупките сред тунела и ремонтираните сектори. Движението на моторни транспортни средства по направлението Тешел-Триград към този момент се реализира без ограничавания, оповестиха от община Девин.

Проблемите с пътя, който води до селата Триград, Водни пад, Жребево и Кестен започнаха на 11 против 12 декември вечерта, когато над региона се изляха съществени количества дъжд, в резултат на което се повиши равнището на реката и тя на няколко места подкопа пътя и прекъсна пътната връзка. Заради проблемите община Девин разгласи отчасти бедствено състояние, а месеци наред хората пренасяха на ръка хранителни артикули през пропадналия сектор, а локалните хотели понесоха загуби от отказали се туристи.

Реконструкцията се извърши на три стадия и коства 1 253 394,46 лева, без Данък добавена стойност. Жителите на четирите села упорстват за повсеместен ремонт на пътя през Триградското ждрело до село Кестен
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР