Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в

...
Ремонтът на Националния дворец на културата ще бъде завършен в
Коментари Харесай

Ремонтът на НДК ще бъде завършен в срок

„ Ремонтът на Националния замък на културата ще бъде приключен в период ”, сподели в ефира на bTV министърът на културата Боил Банов. По думите му „ мръсната работа ” ще завърши до 15 ноември, като по-късно остават техническите проби на новата техника.

„ Парите не доближават за някои неща, само че те няма да се усетят ”, безапелационен е Банов. „ Проектът е доста комплициран – има условия на Европейската комисия, които дават насоки за в допълнение възлагане, само че не можем да създадем всичко по този начин, както се желае ”, добави той.

Строителните действия по НДК възлизат на 24 млн. лв., настрана са вложени 4,5 млн. лева в техника и 12 млн. лева в сигурност. „ Това са общо към 40 млн. лева за целия планове ”, разясни още Банов. Министърът на културата добави, че скоро не се е чувал с някогашния изпълнителен шеф на НДК Мирослав Боршош, само че разяснява, че към момента работи с неговия екип.

„ Оградата на Къщата с ягодите би трябвало да се възвърне. Проблемът е какво се случва вътре ”, сподели още Банов.

По думите му за тази къща има план за цялостно, само че ново създаване т.е. да се събори и да се построи безусловно същата отначало. „ Спорът е дали би трябвало да се унищожи или в съществуващото състояние да бъде реставрирана ”.

По думите му градивно постройката е в доста неприятно положение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР