Ремонтът на булевард Хаджи Димитър не спира да предизвиква дискусии

...
Ремонтът на булевард Хаджи Димитър не спира да предизвиква дискусии
Коментари Харесай

По проект: 6 легнали полицаи на велоалеята на бул. „Хаджи Димитър”, но само два за пътя

Ремонтът на бул. „ Хаджи Димитър ” не стопира да провокира полемики през последните 2 години. Последният проблем, който провокира същинска лавина от мнения, е слагането на „ ограничител ” на скоростта на велоалеите.  Подобен лежащ служители на реда се слага за първи път в Пловдив по трасетата за велосипедисти и разумният въпрос е за какво и кой го е сложил.
Прочетете още
Реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър ” е по план, който е изработен преди близо 10 години. Той бе обновен в последния мандат.

Видно от техническото задание така наречен „ ограничител на скоростта ” на велоалеите е заложен в плана, като по цялото трасе от близо 600 метра би трябвало да бъдат сложени още 5. Това, което се вижда обаче, че даже първият лежащ служител на реда е подложен погрешно. Той е трябвало да се постави от другата страна на трасето за велосипедисти, който е по посока на придвижването изток-запад.

Въпреки загрижеността на проектантите за сигурността по велоалеите, не по този начин стоят нещата с пешеходците. На самата пътна част са сложени едвам два легнали служители на реда – преди спирките до учебно заведение „ Елин Пелин ”. На другите три планувани места за секване на пешеходци няма заложени повдигнати пешеходни пътеки. Светофарна уредба е поставена на кръстовището с ул. „ Лерин ”, на тези с ул. „ Царевец ” и ул. „ Атон ” са елементарни „ зебри ”.

Припомняме, че неотдавна гръмна скандал и поради пейките по бул. „ Хаджи Димитър ”. На дребния сектор са поставени 77 пейки, а става известно, че по план е трябвало да бъдат 114! Също по този начин озеленяването няма поливна система, което значи, че водоноски ще стопират на пътното платно, с цел да поливат зеленината.

Изпълнителите на ремонта на бул. „ Хаджи Димитър ” са консорциум сред „ София асфалт ” и „ Вейл структури ”.  Първоначалната цена бе 3,75 млн. лв. без Данък добавена стойност, а след анекса тя скочи на 4,5 млн. лв..

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР