Ремонтът на 6-километровия участък от Софийския околовръстен път между ж.к.

...
Ремонтът на 6-километровия участък от Софийския околовръстен път между ж.к.
Коментари Харесай

Завърши ремонтът на Южната дъга

Ремонтът на 6-километровия сектор от Софийския околовръстен път сред ж.к. " Младост " и автомагистрала " Тракия " е подготвен предварително. Единствено остава да бъде пуснато осветлението, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура. С приключването на правата се приключва и целият ремонт на Южната дъга. Инвестицията в последния сектор е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност, а средствата са от републиканския бюджет. По график пътят трябваше да бъде приключен до края на годината.

За обекта е публикуван Акт 15, като се изключи част от довеждащото електрозахранване на уличното осветяване и на пешеходните пасарелки в правата, което ще приключи до края на октомври, твърдят от пътната организация. Следващата стъпка е издаването на Акт 16 и разрешението за прилагане на обекта. С реализацията на плана съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов. По трасето са построени 4 пътни възела с прекосяване на две равнища, с които се реализира връзката с кв. " Младост ", кв. " Горубляне ", с. Герман и с. Лозен. Изградени са две мостови уреди над р. Искър и р. Кална.

В правата сред пътните възли " Стар Лозенски път " и " Патриарх Герман " са инсталирани три пешеходни пасарелки, които ще обслужват бъдещите спирки на градския превоз според утвърждения абстрактен план на Столичната община. Пешеходните надлези са с нощно осветяване. Чрез асансьори е обезпечен достъпът на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР