Ремонт на подлеза на бул. Цар Борис III Обединител“ срещу

...
Ремонт на подлеза на бул. Цар Борис III Обединител“ срещу
Коментари Харесай

Започва ремонт на подлезите в Северен

Ремонт на подлеза на бул. „ Цар Борис III Обединител “ против панаира и  на всички пешеходни уреди на бул. „ България “ приготвя кметът на „ Северен “ инж. Ральо Ралев. Тунелите са в неприятно положение и за тяхното възобновяване в общинския бюджет са заложени 80 200 лв.. Тази седмица ще бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор, сподели инж. Ралев.

Най-зле е подлезът против панаира.  През предходната година помпата за отводняване  е излязла от строя и месеци наред пешеходците газят във вода. Преградните стени, с които преди време бяха затворени  бившата сладкарница и магазини, са потрошени. Вратите  към тях са изкъртени и пространствата са превърнати в боклучарник. Смрад се носи от разрушения подлез.

Работници от общинското дружество „ Чистота “ ще изкарат през днешния ден купищата боклуци и ще измият  пешеходното пространство с пароструйка.  Достъпът  към тогавашните търговски  обекти ще бъде затворен, с цел да не прави неприятно усещане на  посетителите на „ Винария “ и „ Агра “, които тази седмица се откриват в панаира.

Основният ремонт с замяна на помпата ще бъде изработен, откакто администрацията ще избере реализатор, изясни инж. Ралев.  Галериите ще се зазидат с тухли, ще инсталират блиндирана врата към помещението, където е помпата, ще възстновят осветлението. Обмисляме вид да сложим и видеокамери, само че първо би трябвало да обсъдим този въпрос с III-то районно ръководство на полицията, посочи кметът на „ Северен “. 

Ремонтът ще коства 40 000 лв.. С останалите пари ще  приведат в естествен тип подлезите на бул. „ България “.  Най-много работа предстои  в подземното оборудване против хотел  „ Санкт Петербург “, което също се наводнява и няма осветяване.  Както „ Марица “ писа, служащите от „ Чистота “ са разкрили паното на Енчо Пиронков  на бул. „ България “ против гимназия  „ П. Яворов “, зацапано със спрейове.

Всички  останали общински  подлези  имат потребност от ремонт.  През 2017-а  бяха възстановни  три подземни уреди на Цариградско шосе, само че другите три са в окаяно положение и пешеходците заобикалят да ги употребяват.  Течове има  под кръстовището на „ Чифте баня “  и пвчето от лампите не светят.  Подлезът от северната страна на Тунела, който щеше да служи за  популярна  пешеходна връзка сред „ Капана “ и Стария град,  е с потрошен гипсокартон. С тези плоскости  Общината беше  затворила тогавашните магазини, само че вандалите  явно са ги употребили като боксова круша.

Руши се и подлезът под бул. „ Христо Ботев “ до Централна гара. Бетонът на стълбищата  е изронен, има течове, от тавана висят кабели. Рампи, поради които беше прекъсната концесията на ПФК „ Локомотив „ и до през днешния ден не са построени и хората мъкнат куфарите по разрушените стълби.   

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР