ремиерът Бойко Борисов не се притеснява от ескалация на етническото

ремиерът Бойко Борисов не се притеснява от ескалация на етническото ...

Борисов: Взели сме всички мерки да няма ескалация на етническото напрежение в Русе.

ремиерът Бойко Борисов не се притеснява от ескалация на етническото напрежение в Русе. На такъв въпрос той отговори с "Не".

"Взели сме всички необходими мерки в Русе", заяви Борисов на влизане в парламента.

Малко по-късно, вече на излизане от парламента, на въпрос отново за напрежението в Русе премиерът се обърна към журналистите с призив: "Ами, не го нагнетявайте!" Престъпления извършват и християни, и мюсюлмани, и българи, и роми, турци, всякакви, навсякъде, обясни отново той. Запитан какви мерки е взело правителството, Борисов обясни: Жандармерията е там, вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки да не се получи каквото и да било.

По повод продължаващия протест на майките премиерът каза, че "имат право всички да протестират, това е демокрацията". "150 милиона съм им обещал, взели сме решение и финансовият министър го е подписал писмено. Тайминг или време, мисля,че беше 16-и или 17-и, двата закона, и Мая Манолова беше, и след това и социалният министър, финансовият министър, всичко сме подписали. Имат основание сигурно, но докато тези срокове не изтекат, няма да коментираме повече", отсече премиерът. /24chasa.bg

Източник: dnesplus.bg