Рекордьорът с 9 титли в турнира Новак Джокович се класира

...
Рекордьорът с 9 титли в турнира Новак Джокович се класира
Коментари Харесай

Джокович продължи триумфалния си поход в Австралия

Рекордьорът с 9 трофеи в шампионата Новак Джокович се класира с лекост за 1/4-финалите в Откритото състезание на Австралия по тенис. Поставеният под №4 сърбин разгроми в IV кръг представителя на домакините Алекс де Минор с 6:2, 6:1, 6:2 единствено за 2:06 ч. и записа най-изразителния си триумф от началото на конкуренцията тази година.

Въпреки че продължава да играе с превръзка на лявото бедро, 35-годишният белградчанин наподобява дефинитивно преодолял болката, която влияеше на оптималното му показване през първата седмица в Мелбърн. Дори и с контузията, 21-кратният първенец в Големия шлем дотук е изгубил единствено един сет - след тайбрек против квалификанта Енцо Куако във II кръг. Най-големи усложнения до момента му сътвори Григор Димитров, само че и той не съумя да влезе в резултата.

За Джокович това е общо 25-и следващ триумф на Australian Open, откакто победи с купата на всяко от последните три издания, в които взе участие - през 2019, 2020 и 2021 година След като през 2022 година пропусна шампионата поради депортация от страната, през 2023 година някогашният №1 в света ще продължи похода си към юбилеен 10-и трофей от първия за сезона " мейджър " с мач против Андрей Рубльов.

Can't stop
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР