Рекордьорът по мачове за националния отбор Стилиян Петров заяви, че

...
Рекордьорът по мачове за националния отбор Стилиян Петров заяви, че
Коментари Харесай

Сгреших с отказа от националния, но Стоичков излезе голям мъж, каза Стилиян Петров

Рекордьорът по мачове за националния тим Стилиян Петров съобщи, че е сбъркал с изказването си, че се отхвърля от националния тим, до момента в който селекционер е Христо Стоичков. Бившият полузащитник го направи през есента на 2006 година след европейската подготовка с Люксембург.

" Прибързана и неверна моя постъпка. Но тогава Ицо излезе огромен мъж. Звъннах и му признах грешката, която направих. Осъзнах я и бях подготвен да понеса следствията, в случай че не желае да ме извика. Каза ми: " Всички сме правили неточности, постоянно си добре пристигнал. Ако играеш, ще те извикам ", сподели Петров в изявление за " ТВ+ ".

" Понесох рецензиите от медиите. Знаех, че ще бъде по този начин. Беше ми доста мъчно, само че когато правиш неточности, би трябвало да си подготвен да си понесеш следствията. Не съм го и крил. Ицо като огромен футболист и огромен мъж не сподели безусловно нищо. Дори не искаше да обсъждаме решението ми. Каза: " Всички сме правили неточности. Другия месец ще видиш дали ще получиш повиквателна. " Ицо ме извика и по този начин продължиха нещата ", добави Петров.

Според него по това време българският състав, в който бяха още Димитър Бербатов и Мартин Петров, не е постигнал триумфи поради проблемите. " Ако си спомняте, тогава имаше доста проблеми в националния тим. Доста от футболистите не играеха в клубовете си - Ивайло Петков, Здравко Здравков, Георги Пеев, Мариян Христов. Когато отидеш на огромно състезание и не си квалифициран, а футболистите не са във форма, е доста мъчно. "

Петров съобщи, че " Манчестър юнайтед " го е желал в състава си, само че той е схванал след това. Клубът от " Олд трафорд " изпратил предложение до " Селтик ", само че мениджърът Мартин О`Нийл отказал.

" Имало е оферта от " Манчестър юнайтед " за мен, само че Мартин е бил безапелационен, че няма да се раздели с мен, тъй като съм доста значима част от тима, който желае да гради. Стана ми малко неприятно, само че това е бил моят път, който трябваше да извървя. Знаех, че имаше интерес, само че на моето място отиде Лиъм Милър. Така е трябвало да стане. "

" Не съм имал опцията да играя в " Манчестър юнайтед ", само че различен българин – Митко Бербатов го направи и се показа доста добре. Може би, в случай че бях отишъл, нямаше да го вземат ", пошегува се Петров.

Бившият капитан на националния тим одобри поканата на Стоичков и ще взе участие в тима му в шоуто в Стара Загора на 20 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР